Neix un nou grup independentista que promet «tornar a encendre els carrers»

S'anomenen Lliris de Foc i ja han convocat dues manifestacions, una paral·lela a la de Tsunami Democràtic del 18 de desembre i l'altra el dia de Nadal davant la prefectura de la policia espanyola a Barcelona

Una barricada en un carrer de Barcelona el 15 d'octubre de 2019
Neix un nou grup independentista que promet «tornar a encendre els carrers» | CatalunyaDiari.cat

El grup anònim anomenat Lliris de Foc és un sector independentista crític amb el 'Sit and Talk' que promulga Tsunami Democràtic i a través d'un comunicat assegura que neix amb la voluntat de «tornar a encendre els carrers». Preparen un bloc propi a la manifestació del 18 de desembre al Camp Nou convocada per Tsunami Democràtic. Concretament, se situaran a la confluència dels carrers Cardenal Reig i Arístides Maillol. 

A més, anuncien una concentració per al dia de Nadal davant la prefactura de la policia espanyola a la Via Laietana de Barcelona. En el comunicat, Lliris de Foc reivindica que la «batalla d'Urquinaona» va ser «la primera victòria de l'independentisme des del 2017», ja que la policia es va trobar «desbordada» per un poble que «va saber anar més enllà del Tsunami Democràtic».

Construir un país «democràtic i just»

Lliris de Foc assegura que han començat a organitzar-se sense els partits i les entitats «per alliberar els ostatges, fer efectiu el mandat del referèndum i construir, sense dilacions, un país democràtic i just per a tothom».

En aquest sentit, es volen diferenciar dins de la mobilització al voltant del Camp Nou de dimecres que ve coincidint amb el Barça-Madrid i fer visible que defensen que «l'emancipació es guanya i no es negocia». Discrepen, doncs, del lema principal de Tsunami Democràtic 'Sit and talk'.

Convoquen una manifestació el 25 de desembre

Agents de la Policia Nacional travessant les flames d'una barricada a la Plaça Urquinaona de Barcelona
Lliris de Foc defensa que «és l'hora de tornar a encendre els carrers» | CatalunyaDiari.cat

El grup anònim defensa que «per no normalitzar la vulneració de drets fonamentals», renuncien a les celebracions nadalenques «per denunciar tantes situacions d'injustícia i opressió». I en aquest context, han convocat una manifestació el mateix 25 de desembre a les 18.30 hores a la prefectura de la policia de Via Laietana i a les 20 hores tenen previst una columna cap a Meridiana. 

En el cartell que crida a la manifestació, el grup anònim insta els ciutadans a demanar al Caga Tió «un buf nou i un casc de bicicleta, unes ulleres de protecció, un punter làser i una mascareta».

«Es crida a qui no vulgui celebrar aquestes festes com si res a sumar-se als escamots veïnals, seguir amb atenció les xarxes i preparar-se per aquest nou cicle d'accions», afegeixen. Amb el lema 'Per la vostra llibertat i la nostra', Lliris de Foc defensa que «és l'hora de tornar a encendre els carrers i mantenir amb fermesa la mobilització permanent fins que res no canviï».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari