Un nen madrileny a Pedro Sánchez: «No pots obligar els catalans a què no puguin decidir»

S'ha fet viral a les xarxes un vídeo del president espanyol parlant sobre la situació a Catalunya amb uns nens en un programa de televisió

Imatge d'arxiu de Pedro Sánchez.
Imatge d'arxiu de Pedro Sánchez. | CatalunyaDiari.cat

Des que Pedro Sánchez s'ha convertit en el nou president del govern espanyol, els independentistes estan tirant d'hemeroteca per treure imatges antigues que puguin posar en entredit el secretari general del PSOE.

Si fa uns dies es recuperava el vídeo d'un jove Sánchez de 25 anys criticant l'abús de la presó preventiva en un programa de Xavier Sardà, ara un vídeo de la campanya electoral de 2016 on l'actual president espanyol parlava del procés català amb un grup de nens al programa '26J. Quiero gobernar', presentat per Ana Rosa Quintana.

En aquest programa, els nens entrevistaven els candidats a les eleccions i un d'ells cridava molt l'atenció. Era Nacho, era madrileny i tenia 10 anys. Els seus coneixements sobre política —es va confessar simpatitzant de Podem— van sorprendre tothom, sobretot al final del programa quan va sortir el tema de Catalunya.

«No pots obligar els catalans a què no puguin decidir»

Una nena va preguntar a Sánchez quina era la seva postura sobre tel que estava passant a Catalunya, al que el secretari general del PSOE va respondre amb una comparació: «Això és com quan tens un grup d'amigues i de sobte hi ha una que vol marxar de la colla. Doncs el que has de fer és convèncer-la que hi ha coses molt bones en el grup d'amigues i que compartiu moltíssimes coses».

Aquesta explicació, però, sembla que no va agradar gaire a Nacho, que va demanar la paraula per respondre: «Discrepo amb tu. El que no m'agrada és que no pots estar obligant als catalans a què no puguin decidir. Amb l'exemple que tu has posat de la colla d'amics, si l'amiga vol anar-se'n i no hi ha manera de raonar amb ella, almenys deixarem que decideixi. Que tots els catalans decideixin si volen seguir formant part d'Espanya o no».

L’escena es torna viral després de la seva investidura

Han passat dos anys del programa i ara, amb Pedro Sánchez com a nou president, les seves paraules se li han girat en contra. El vídeo del moment s’ha tornat a fer viral a les xarxes socials i els independentistes no han dubtat en criticar-lo i en lloar l’actitud del nen:


Comentaris

envia el comentari