YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Nervis entre l'independentisme per l'enquesta que dona la victòria al PSC

El pronòstic del CIS genera una onada d'inquietud en aquests cercles per un resultat que donaria la victòria a una formació no-independentista

L'actual ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa virtual
El PSC, amb Salvador Illa al capdavant, podria guanyar les eleccions a Catalunya, segons el CIS. | Europa Press

El resultat del baròmetre del CIS d'aquest mes de gener, que pronostica una victòria del PSC a les eleccions autonòmiques a Catalunya —certament, en un frec a frec amb ERC—, ha generat un important trasbals en els cercles independentistes, que per primer cop han vist reflectides en una enquesta les opcions de victòria de Salvador Illa a les properes eleccions.

Nervis a l'independentisme per una possible victòria d'Illa

Fins ara, alguns estudis havien recollit un escenari d'empat tècnic del PSC amb ERC i, fins i tot, de triple empat amb JxCat. Ara, tot i que el marge que augura el CIS és molt ajustat amb els republicans, l'estudi demoscòpic ja dona la victòria als socialistes catalans. I això, és a dir, el fet que per primera vegada en anys una enquesta pronostiqui una victòria d'una formació no-independentista, ha tensionat els partidaris de la secessió entre Catalunya i Espanya.

'El CIS manipula el seu sondeig per donar Illa com a guanyador', titulava aquest dijous el diari 'La República', després de la publicació dels resultats del CIS. El digital apunta que els pronòstics de l'enquesta són fruit d'una manipulació, en un gest que busca anul·lar la credibilitat de l'estudi i d'una possible victòria de Salvador Illa. És una de les mostres de certa inquietud entre els cercles independentistes de resultes del pronòstic de victòria socialista.

A la xarxa, però, se n'han vist més, amb plantejaments que qüestionen la forma de 'cuina' de l'enquesta i, per tant, els resultats que se'n deriven. Diverses piulades en aquest sentit han estat difoses en forma de retuit per membres destacats de les principals formacions independentistes, com ara el vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Josep Costa. També Pilar Rahola ha tornat a publicar un vídeo opinatiu de fa uns dies on ataca Salvador Illa, entre altres reaccions que posen sobre la taula el nerviosisme a les files independentistes fruit del pronòstic del CIS:

Missatges, doncs, dirigits a desacreditar el baròmetre del CIS i el mateix candidat socialista que delaten cert nerviosisme per un pronòstic que arriba a tan sols vuit dies perquè s'iniciï la campanya electoral i escasses tres setmanes perquè, si el TSJC no diu el contrari, se celebrin les eleccions a Catalunya. 


Comentaris

envia el comentari