YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Neumüster, la presó d''època' on està empresonat Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat resta a la presó alemanya a l'espera de la decisió del jutge

La presó de Neumüster, en una imatge d'arxiu
 

La detenció i empresonament de Carles Puigdemont a Alemanya ha generat reaccions de tota mena. Si bé és cert que la incertesa més absoluta s’ha apoderat aquests dies del sobiranisme català, també ho és que són moltes les reaccions de gent que demana el compliment de la llei espanyola i, per tant, l’extradició de l’expresident.

Mentre la justícia alemanya valori l’entrega del cap de files de Junts per Catalunya, però, aquest romandrà a la presó de Neumünster. Centre penitenciari on, de fet, Carles Puigdemont ja hi ha passat les dues últimes nits.

Encara que pot ser circumstancial, aquesta seria la quarta presó del sobiranisme. Soto del Real (Jordi Sànchez i Jordi Cuixart), Estremera (Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva i Josep Rull) i Alcalá Meco (Carme Forcadell i Dolors Bassa), ja formen part de l’ideari col·lectiu. El què no sabem, però, és com és la presó de Neumünster.

Neumünster, construïda el 1900 i amb 35 nacionalitats diferents

Són els ítems principals de la llar circumstancial de Carles Puigdemont. La presó de Neumünster, construïda l’any 1900 i reformada 104 anys després, compta amb un aspecte que dista molt del d’una presó convencional.

Sota l’aparença d’un castell d’època, però, s’hi amaga una presó a l’ús. Amb un total de 570 cel·les, Neumünster és un centre penitenciari especialment ideal per presos amb condemnes especialment curtes.

Puigdemont, de fet, resta en una de les 44 cel·les ideades per presos encara pendents d’una determinació jurídica.

Carles Puigdemont, davant la premsa internacional
Carles Puigdemont, davant la premsa internacional | CatalunyaDiari.cat

 

La nova ‘habitació’ de Puigdemont

No dista gens ni mica dels altres espais penitenciaris. Finestres amb barrots, una petita llitera adequada per dos presidiaris i un menut pupitre per poder-hi llegir o entretenir-se a la presó.

L’habitació compta també amb una petita televisió. Aquests són, doncs, els escassos luxes amb els quals compta l’expresident de la Generalitat i actual cap de files de Junts per Catalunya en el seu periple per la presó de Neumünster.


Comentaris

envia el comentari