Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Neus Bramona, la dona d'Oriol Junqueras, militant d'ERC i allunyada de les càmeres

Va ser candidata a l'alcaldia a La Roca del Vallès

Imatge de Neus Bramona, la parella d'Oriol Junqueras
Imatge de Neus Bramona, la parella d'Oriol Junqueras | Cedida

 

Quan parlem de Neus Bramona, és possible que molts lectors desconegueu de qui és tracta. No obstant això, si diem que ens referim a la parella d'Oriol Junqueras, ràpidament trobareu la connexió. No podem parlar de «dona», perquè no estan casats, motiu pel qual ambdós es refereixen a ells mateixos com a «companys», tot i que compten amb el desig de formalitzar el seu matrimoni en el futur.

Així ho va confirmar anteriorment l'exvicepresident del Govern, Junqueras, qui sempre s'ha identificat com a catòlic practicant, de la mateixa manera que Bramona. A més, tots dos es van conèixer gràcies als actes organitzats per Esquerra Republicana de Catalunya, partit del qual són militants, pel que els seus enllaços ideològics compaginen de manera absoluta.

Dos fills els uneixen

Tot i el contrast que representa que el seu caràcter religiós no estigui lligat al requeriment de casar-se, la parella compta amb el llaç més important per garantir la seva unió: dos fills en comú. En Lluc, de 5 anys, i la Joana, de 2 anys, són les grans passions d'ambdós. Els petits van ser batejats a la parròquia de Sant Vicenç dels Horts, municipi on resideixen i del qual Junqueras en va ser alcalde.

Existeix una impactant coincidència entre tots dos naixements: Van arribar durant el desenvolupament de sendes campanyes electorals. No obstant això, el representant d'ERC va poder gaudir dels petits, sense haver de cancel·lar les seves activitats. El dia que va presentar a la Joana, el feliç pare va publicar un missatge a les xarxes socials amb el següent text: «Avui és un dia d'alegria. El Lluc ha tingut una germaneta. I tots els que sou pares segur que entendreu aquesta felicitat sublim».

Allunyada de les càmeres

Una altra sorprenent característica de Neus Bramona és la seva capacitat de mantenir-se allunyada del focus d'atenció, tot i l'impacte mediàtic que està acumulant Junqueras en els últims mesos. La parella del republicà sempre ha preferit gaudir d'un perfil discret, motiu pel qual opta per no acompanyar-lo als seus actes polítics, allunyant-se així d'aquestes activitats.

De fet, només existeix una fotografia oficial de la companya del candidat a la presidència. Aquesta es va prendre durant les últimes eleccions municipals que es van produir al municipi barceloní de La Roca del Vallès. A la localitat, de poc més de 10.000 habitants, Bramona es va presentar com a candidata a l'alcaldia, desenvolupant una de les poques aparicions públiques que ha ofert.

Neus Bramona va ser candidata d'ERC a La Roca del Vallès
Neus Bramona va ser candidata d'ERC a La Roca del Vallès | ERC

De baixa per malaltia

L'activitat professional de Neus Bramona està caracteritzada per ser professora d'una escola pública. La dona, de 44 anys, treballa al centre Els Cingles, el qual es troba a l'Ametlla del Vallès. La institució, amb ella al capdavant, no va dubtar en posicionar-se favorablement vers al procés, amb un manifest publicat per la mateixa Bramona, on afirmava el seu «suport al Govern», que va ser cessat després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Actualment, i coincidint amb el manteniment de la resolució de la sentència de presó provisional que es manté per Junqueras, Bramona es troba de baixa per malaltia. Els pares de família de l'escola han estat informats d'aquesta situació, per la qual es buscarà una professora suplent. Es desconeix el motiu de la baixa, però no es descarta que hagi estat presa arran del mal moment que passa la família, com a conseqüència de la situació de Junqueras.

També et pot interessar...

  • La dona d'Oriol Junqueras, destrossada