IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Àngels Barceló critica els polítics per passar les seves responsabilitats a la ciutadania

La periodista catalana no dubta en expressar la seva opinió tant a la SER com a les xarxes socials

Àngels Barceló se pronuncia sobre el conflicto catalán
Àngels Barceló es pronuncia sobre el conflicte català | cedida

 

Enmig del conflicte català encara hi ha persones que no estan d’acord amb l’actuació de cap dels dos bàndols. Hi ha un sector de la ciutadania que pensa que l’independentisme català està fent un exercici de desgast per evitar dialogar amb Espanya, però que considera que els actes de la Justícia espanyola i del govern són més aviat propis d’un estat totalitari.

Molts dels que plantegen aquesta ambigüitat treballen als mitjans de comunicació i ho fan per tal de mantenir una visió objectiva del que està succeint a Catalunya, encara que pot resultar difícil. Àngels Barceló és una d’aquestes veus mediàtiques considerada neutral.  

El relat independentista

Segons informa 'El Huffington Post', la periodista catalana no dubta en expressar la seva opinió tant a la SER com a les xarxes socials i així ho va fer evident després de la detenció de l'exvicepresident Oriol Junqueras, quan va dir per Twitter que la situació era un «desastre».

Estar entre dues aigües resulta complicat, ja que ets incapaç d'acontentar a ningú, però Barceló ha tornat a dir el que pensa en un text titulat 'El desembussador que ens permeti sortir del bucle'.

Una chica con una estelada en la cabeza
Una noia amb una estelada al cap | Cedida

 

La periodista assegura que «el relat independentista continua centrant-se en la repressió, en la duresa de l'estat i en la defensa de la democràcia que, segons ell, tan sols defenen els que un dia van decidir saltar-se la llei». A més, considera que «intentar explicar les obvietats, les paradoxes i les contradiccions d'aquesta realitat paral·lela és cansat i desespera, raó per la qual és important buscar aquest desembussador».

«A l'horitzó hi ha una nova data, aquest cop el 21 de desembre, quantes convocatòries portem en els últims anys. [...] Novament, els polítics apel·lant als ciutadans, buscant en ells la sortida als problemes que no han pogut resoldre per si sols», prossegueix el text que arriba a la recta final amb una bateria de preguntes.

Les incògnites de la crisi catalana

«Pensen els independentistes continuar el mateix camí fora de la legalitat si guanyen? Els que defensen el referèndum pactat saben com es pot fer per a què l'estat el permeti? Fins on arriba aquella reforma de la Constitució de què parlen altres? El govern té decidit el que farà amb el 155 després de les eleccions?».

L'escrit finalitza amb la següent reflexió: «No es pot fer responsables als ciutadans del futur sense explicar quins plans tenen els polítics per a aquest futur».


Comentaris

envia el comentari