Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont al Parlament Europeu (19-12-19)

Nigel Farage saluda Carles Puigdemont a l'Eurocambra

La imatge ha suscitat polèmica per l'euroescepticisme de Farage, que té mala premsa a l'Eurocambra

Carles Puigdemont al Parlament Europeu (19-12-19)
Puigdemont i Nigel Farage es van saludar a l'Eurocambra. | Catalunya Diari

L'eurodiputat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, es va saludar en el seu primer dia a l'Eurocambra amb el britànic Nigel Farage, el polèmic líder del partit del Brexit, la formació euroescèptica del Regne Unit, que abandonarà la Unió Europea el proper dia 31 de gener.

«Encantat de conèixer a Carles Puigdemont ahir. Els separatistes catalans han estat tractats fatal. Es deu al fet que són euroescèptics?», s'ha preguntat Farage en una piulada al seu compte de Twitter que acompanya d'una fotografia del moment en què va saludar Puigdemont.

 

Farage, un dels líders més mal vistos al Parlament Europeu

La imatge no aniria més enllà —és una simple salutació i breu conversa—, si no fos perquè Nigel Farage és un dels líders polítics més polèmics de l'Eurocambra. Diputat a Europa des de 1999 per l'UKIP, Farage va ser titllat de populista i va ser el portaveu de l'euroescepticisme britànic, que va anar 'in crescendo' fins a desembocar en la victòria en el referèndum del Brexit, el 2017.

Aquesta posició ha fet que Farage no gaudeixi de gaire bona premsa a les institucions europees i la seva salutació amb Puigdemont, doncs, és  un flac favor a l'eurodiputat català. Així ho han fet notar alguns usuaris a les xarxes:

També et pot interessar...