Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manifestació per la independència de Catalunya

Màxim històric: El 'no' a la independència es dispara fins al 50,5%

Al mes de febrer els catalans contraris a la independència suposaven el 47,1%

Manifestació per la independència de Catalunya
El 'no' a la independència aconsegueix el seu màxim històric | El Nacional

El Baròmetre d'Opinió Pública del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) d'aquest mes de juliol apunta que el 'no' a la independència de Catalunya es dispara fins al 50,5%. Des que el CEO va començar a fer aquestes enquestes a la població el desembre del 2014, aquest és el màxim històric de contraris a la independència que s'ha registrat.

El 'no' puja en 3,4 punts

El Departament de la Presidència de la Generalitat, juntament amb el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), han realitzat una enquesta entre el 25 de juny i el 21 de juliol a 2.000 persones de 81 municipis diferents de Catalunya. L'objectiu ha estat recollir la percepció de la societat catalana sobre la política, l'economia, els mitjans de comunicació, el comportament electoral i el valor dels líders polítics

El febrer passat, els contraris a la independència suposaven el 47,1 del total. Ara, segons les dades obtingudes del baròmetre, el 'no' a l'independentisme ha pujat en 3,4 punts fins al seu màxim històric  des que es registren les dades (50,5%). En canvi, els favorables que Catalunya sigui un estat independent cauen fins al 42%, gairebé tres punts menys que el darrer baròmetre. No obstant això, es manté el percentatge d'enquestes favorables a un referèndum. El 78,3% hi està molt o bastant d'acord, i només el 15,8% es declara molt o bastant en desacord.

Pel que fa als nivells d'autonomia de Catalunya dins l'estat espanyol, el 60,9% dels participants creu que s'ha assolit un nivell «insuficient». Un 27,4% considera que aquest nivell sí que és suficient, i el 5,3% restant hi veu «massa autonomia». 

Canvien les preocupacions de la ciutadania

Amb un 40,9% dels vots, la sanitat ha esdevingut clarament la principal preocupació de la ciutadania arran de la pandèmia de la Covid-19. Això marca una notable diferència amb el baròmetre anterior, on la primera preocupació eren les  relacions entre Catalunya i l'estat espanyol (35,7% llavors i 29% ara), que cauen a la tercera posició del rang. En segon lloc se situa la insatisfacció amb la política (29,8% dels vots).