Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manifestació de la vaga general del 18 d'octubre de 2019

El 'no' a la independència es reforça a Catalunya

Un 43,7% vol la República catalana mentre que un 47,9% la rebutja

Manifestació de la vaga general del 18 d'octubre de 2019
El 'no' a la independència surt reforçat a Catalunya en l'últim baròmetre del CEO | Europa Press

L'independentisme segueix sense tenir majoria a Catalunya. El Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat ha publicat aquest divendres 20 de desembre els resultats del seu darrer baròmetre on es reflecteix com un 47,9% dels catalans rebutja la independència catalana, un 43,7% la recolza, un 6,5% no ho sap i un 1,9% no contesta.

El director del CEO, Jordi Argelaguet, ha presentat els resultats aquest matí en la roda de premsa de la tercera onada del Baròmetre de 2019. L'enquesta es va realitzar entre el 14 de novembre i el 5 de desembre, poc després de les eleccions generals del 10 de novembre i en plenes negociacions per la investidura, amb una mostra de 1.500 persones i un marge d'error de 2,53. Aquesta és la primera enquesta que demostra l'impacte de la sentència de l'1-O.

El 'no' supera al 'sí'

Resultat enquesta CEO Catalunya Estat independent
Resultat enquesta CEO a la pregunta 'Vol que Catalunya esdevingui un Estat independent?' | CEO

Les xifres consoliden la tendència de les últimes enquestes del CEO. que mostren que el 'no' a la independència supera al 'sí'. Tot i això, el suport al fet que Catalunya sigui un Estat independent ha reduït distàncies respecte a l'últim baròmetre del mes de juliol, en el qual el rebuig a la independència obtenia un 48,3% i un suport del 44%.

ERC segueix liderant les enquestes

Per altra banda, el CEO torna a demostrar la distància entre el carrer i les xarxes socials. Segons el baròmetre, si avui es fessin eleccions al Parlament de Catalunya, el grup parlamentari d'ERC seria la primera força amb un resultat que el situaria entre 38 i 39 diputats, deixant enrere Junts per Catalunya, que n'assoliria entre 29 i 31.

També et pot interessar...