Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La cap de llista, Noemí Llauradó a l'acte de campanya

Noemí Llauradó, primera presidenta de la història de la Diputació de Tarragona

La candidata d'ERC a l'Ajuntament de Reus succeix Josep Poblet

La cap de llista, Noemí Llauradó a l'acte de campanya
Noemí Llauradó serà la nova presidenta de la Diputació de Tarragona | Laia Riba

 

La Diputació de Tarragona tindrà, per primer cop, una presidenta: Noemí Llauradó. La vicealcaldessa d'ERC a Reus serà el relleu de Josep Poblet al Palau del passeig de Sant Antoni de Tarragona i s'oficialitzarà aquest pròxim dimarts, 2 de juliol, en el ple de constitució del nou mandat a l'ens supramunicipal, segons han confirmat fonts properes als equips negociadors a TarragonaDigital. 

ERC aconsegueix la presidència de la Diputació 

Els republicans són per primera vegada la força política majoritària a la Diputació de Tarragona amb onze diputats, arrabassant el primer lloc a CiU, un espai heretat per Junts, essent la segona força amb vuit diputats i ja en un tercer lloc el PSC augmentant la seva representació a set diputats provincials. 

Tot i ser la força amb més representació a l'ens supramunicipal, ERC no sumava per arribar a la majoria absoluta i hi havia la possibilitat que es reedités el pacte entre CiU i PSC.  Llauradó va entrar a les travesses abans de Sant Joan i finalment tot apunta que serà la successora de Josep Poblet al capdavant de la Diputació

El pacte realitzat entre representants del PDeCAT, JxCat i ERC, també es va portar en una altra administració  a més del consistori de la capital del Baix Camp i la Diputació de Tarragona: la Diputació de Lleida. En aquest sentit, el consistori estaria governat pels postconvergents, mentre que els ens provincials ho serien pels republicans. 

Llauradó abandonarà l'acta de diputada

En les eleccions autonòmiques del desembre de 2017, Noemí Llauradó ocupava el segon lloc de la candidatura d'ERC darrera del vallenc Òscar Peris, actual delegat del Govern al Camp de Tarragona. En sortir escollida, la vicealcaldessa de Reus, deixarà l'acta de diputada per passar a presidir la Diputació de Tarragona la setmana vinent, quan es realitzi el ple de constitució del nou mandat a l'ens supramunicipal el dimarts a les dotze del migdia.

També et pot interessar...