Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una quarantena de persones tallen l'AP-7 a la Roca del Vallès en sentit nord contra la cimera hispano-francesa

Un noi amb diabetis acusa els Mossos de retenir-lo i no deixar-li fer-se «la prova del sucre»

«Ens han retingut més de dues hores de cara a la paret sense poder-nos moure ni parlar»

Dilluns al matí, els col·lectius independentistes volien començar un  tall indefinit a l'AP-7 a l'altura de la Jonquera a partir de les set del matí amb intenció d'impedir la circulació entre França i Espanya. Per evitar-ho els Mossos han desplegat un fort dispositiu policial.

Tal com avança 'Nació Digital', un grup de joves han estat retinguts quan han parat a esmorzar a un bar sortint de Girona. Mentre ells estaven allà, uns agents de la Brigada Mòbil dels Mossosels han ordenat posar-se contra la paret. 

Ara, alguns dels joves retinguts estan pensant a denunciar els fets per «negligències» en l'actuació. Els nois es queixen que han estat retinguts més de dues hores sense motiu i sense poder moure's ni parlar. Segons els Mossos «per seguretat».

Un dels testimonis ha parlat amb el mitjà citat: «Sóc diabètic, he notat que em baixava el sucre i he demanat als agents que em deixessin mirar-me'l. M'han dit que no, malgrat que he insistit». A més, el jove explica que fins que no s'ha produït el canvi de torn no s'ha pogut fer la prova gràcies a un altre agent. «Estava baix de sucre, em trobava a 60 i el nivell normal havia de ser superior a 80» i afegeix  «A partir d'aquest punt ja és progressiu. Si s'esgota el sucre i no el recuperes pots arribar a morir». 

La seva resposta era tota l'estona «no, per seguretat»

Ha hagut de ser el Servei d'Emergències que insistís als Mossosperquè li deixessin prendre el sucre i es pogués comprar alguna cosa de menjar, i els Mossos només responien que «no, per seguretat».

En marxar, els joves han demanat la placa de l'agent que havia negat fer la prova del sucre al noi amb diabetis. «Alguns ens l'han donat però d'altres no, en el cas de l'agent que no m'ha deixat mirar-me el sucre no me l'ha volgut donar i fins i tot m'ha amenaçat».

També et pot interessar...