IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els catalans aposten per arribar a una solució negociada sobre la independència el 21-D

Nomes un 24% de l'electorat català vol continuar amb el procés

Los votantes quieren recuperar la convivencia en Cataluña
Els votants volen recuperar la convivència a Catalunya | cedida
 

La proximitat de les eleccions autonòmiques comença a revelar la intenció de vot dels catalans, què es comencen a mostrar cansats amb el procés, ja que es calcula que només el 24% d'aquests seria partidari de continuar amb ell, segons informa 'El País', mitjançant un sondeig de Metroscopia.

L'augment del moviment favorable al fet que s'arribi a un acord entre Catalunya i Espanya es tradueix en el creixement dels partits més conservadors. Per això, s'indica que el 35% dels catalans veurien, de manera positiva, un pacte entre Ciutadans, PSC i PP, per governar a l'autonomia. 

Entre ells, el 100% dels votants del PP aprova aquesta possibilitat, per un 91% dels de Ciutadans i un 60% de socialistes, sent aquests els que es mostren més dubitatius a hores d'ara. Amb un pacte d'aquestes característiques, es formaria un govern totalment contrari la independència. Per la seva banda, el bloc independentista també avalaria la recerca d'una solució negociada, segons explica l'informe. 

A l'anàlisi, també es revela que el 80% dels electors catalans busquen que el nou govern sigui sinònim de restabliment de «convivència entre tots els catalans», aquesta intenció es compleix també entre els partits independentistes, amb un percentatge de vots favorables que envolta el 60% en cadascun dels partits.

Informe de 'El País' por un sondeo de Metroscopia
Informe de 'El País' fet amb un sondeig de Metroscopia | El País

 

Govern que restableixi la normalitat

Després de la decisió del Govern d'aplicar l'article 155 de la Constitució, el passat 27 d'octubre, els catalans han demostrat consciència que les eleccions del 21 de desembre representaran l'arribada de nous líders polítics que marcaran el futur de Catalunya. Entre les preocupacions més evidents, està la d'aconseguir recuperar l'harmonia al territori.

En aquest sentit, són els votants de Ciutadans els més partidaris de recuperar la bona sintonia entre els catalans. Un 99% dels seus electors, seguits el 96% dels del PSC, veuen necessari aconseguir una bona convivència. Catalunya a Comú i PP, superant el 80%, també aposten per aquesta premissa, mentre que ERC (63%), JxCat (62%) i CUP (58%) són els més equidistants en aquesta possibilitat.

 

Es vol arribar al pacte entre les formacions independentistes

Disminuint en intenció de vot, però mantenint-se com les coalicions més fortes entre els electors, apareixen les fórmules independentistes. Entre elles, es destaca que el 40% dels votants catalans seguiria apostat per un pacte entre ERC, JxCat i la CUP, reeditant així el govern cessat després de l'execució de la independència.

No obstant això, apareix una altra proposta que agrada entre els votants. El considerat pacte d'esquerres que tenen una posició moderada, que el formaria ERC, PSC i Catalunya en Comú. Aquest està avalat pel 32% dels electors catalans, tot i que només els comuns donen suport de forma majoritària a aquesta possibilitat, amb un 85%, mentre que socialistes (37%) i republicans (29%) no la veuen tan viable.


Comentaris

envia el comentari