Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El vicepresident del Govern Pere Aragonès, amb el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez

Confirmats els noms de tres noves conselleres del futur Govern

Gemma Geis serà consellera de Recerca i Universitats, Violant Cervera de Drets Socials i Lourdes Ciuró de Justícia. També s'ha confirmat que Jordi Puigneró serà Vicepresident i Tània Verge de Feminismes

A poc a poc, el futur Govern de la Generalitat va agafant forma. Amb el pas dels dies es van confirmant noms i, avui dilluns dia 24 de maig, s'han confirmat diversos perfils que agafaran les regnes de diferents conselleries del nou executiu català. Les últimes tres confirmacions han arribat al vespre. I és que Junts per Catalunya ha afirmat que Gemma Geis serà consellera de Recerca i Universitats, que Violant Cervera ho serà de Drets Socials i que, finalment, Lourdes Ciuró agafarà la cartera de Justícia.

Gemma Geis, fins ara portaveu del grup de JxCat al Parlament, ja sonava en diverses travesses per ser la nova consellera de Recerca i Universitats i s'ha acabat confirmant a última hora d'aquest dilluns. Lourdes Ciuró, que va ser diputada al Congrés dels Diputats i és regidora a Sabadell, també apuntava a encapçalar el departament de Justícia, tal com ha acabat sent una realitat. Finalment, la Conselleria de Drets Socials ha acabat recaient en l'exdiputada del Parlament Violant Cervera, tot i que havien sonat altres noms com el de l'actual portaveu del Govern, Meritxell Budó, o el de Maria Àngels Cabasés.

Durant el dia també s'ha confirmat que Jordi Puigneró serà el nou Vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Infraestructures i que Tània Verge es posarà al capdavant de la recentment creada Conselleria de Feminismes.

D'aquesta manera, Junts per Catalunya confirma els últims noms que faltaven per completar la seva part del nou Govern. Així doncs, ara que ja es coneix qui seran els responsables de la Vicepresidència i dels departaments de Polítiques Digitals i Infraestructures; Recerca i Universitats; Feminismes; Justícia; i Drets Socials, només falta per saber qui ocuparà alguns dels càrrecs que encara hi ha vacants, com la del conseller d'Educació o la figura del Portaveu del nou Govern.

Altres noms confirmats

Estan confirmats i es donen per segurs els noms de Laura Vilagrà (membre d'ERC) per a ocupar la conselleria de la Presidència; Jaume Giró (a proposta de JxCat) per a la cartera d'Economia i Hisenda; Josep Maria Argimon (també escollit per JxCat) per a liderar el departament de SalutRoger Torrent (ERC) per a ser conseller d'Empresa i Treball; Victòria Alsina (JxCat) per a ocupar el Departament d'Exteriors i Transparència; i Joan Ignasi Elena (a proposta d'ERC) per a ser el titular d'Interior.