Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la presidenta del grup de Catalunya-En Comú Podem, Jèssica Albiach, en roda de premsa al Parlament

Pas endavant dels Comuns per a les eleccions: Els noms principals de les seves llistes

Rosa Lluch encapçalarà la candidatura a Girona; Jordi Jordan, a Tarragona; i Jaume Moya, a Lleida

Imatge de la presidenta del grup de Catalunya-En Comú Podem, Jèssica Albiach, en roda de premsa al Parlament
Jéssica Albiach serà la candidata de Catalunya en Comú-Podem. | ACN

L'activista antiracista i feminista Jessica González serà la número 3 de la llista de Catalunya en Comú al 14-F a Barcelona, a la candidatura que encapçala Jéssica Albiach i que portarà de número 2 l'exsecretari general de CCOO a Catalunya Joan Carles Gallego. La llista compta amb els actuals diputats al Parlament dels comuns David Cid, Susanna Segovia i Marc Parés.

Les llistes dels Comuns quedaran tancades el proper dissabte, però s'hauran d'encaixar amb Podem

També inclou persones de l'àmbit de la sanitat, com Laura Oliva, Miquel Farrés, Jordi Ortiz, Lola Castro o Cesca Muñoz. D'altra banda, Rosa Lluch encapçalarà la llista a Girona; Jordi Jordan, a Tarragona; i Jaume Moya, a Lleida.

Catalunya en Comú està fent el seu procés de primària des del 16 d'octubre i només s'ha presentat una candidatura per demarcació. Dissabte vinent es publicaran les llistes provisionals i l'endemà quedaran proclamades de manera definitiva. Aleshores, però, encara farà falta unificar la candidatura amb la de Podem Catalunya. El procés de confecció de llistes de Catalunya en Comú va començar al Consell Nacional de la formació el 8 de febrer. La proclamació definitiva de Jéssica Albiach com a candidata a la presidència de la Generalitat va culminar el 26 de febrer.

Els Comuns treuen pit de la seva candidatura

A Barcelona, un 25% de la candidatura està formada per persones que tenen menys de 30 anys. La diversitat en la procedència de les persones de la candidatura també s’ha tingut en compte, i s'ha situat en un lloc preeminent a Jessica González i amb l’activista pels drets de les persones migrants del Maresme, Fàtima Lakloufi. La formació destaca també el «fort component feminista» de la candidatura. A Barcelona i a Girona, encapçalada per dones, i amb perfils amb trajectòries destacades en aquest àmbit, com Susanna Segovia, Clari Organvidez i Tamar Zamora.

El col·lectiu LGTBQ també s’hi veu representat, amb Tina Recio, i l’ecologisme i les polítiques mediambientals, amb Lucia Baratech, i Quim Pérez. Per últim, els comuns destaquen el «perfil municipalista» de la candidatura, àmbit que pren molt de relleu en aquesta llista, amb Ramon Arnabat, Enric Bárcena i Marina Escribano.