Polèmica per una notícia d’Antena 3 sobre el significat dels llaços grocs

La cadena d’Atresmedia assegura que és «el símbol de la lluita contra el càncer infantil» però que han perdut el seu significat
Presentadors d'esports d'Antena 3 | Antena 3

 

Segueix la polèmica pel tractament que Antena 3 fa sobre el procés català. Si fa uns dies van denunciar que la cadena d'Atresmedia acusava els independentistes de buscar immigrants per omplir la Diada, ara molta gent s'ha queixat a través de les xarxes socials per una notícia que ha sortit a la secció d'esports dels informatius.

 

Es tracta d'una peça on s'assegura que «els llaços grocs són el símbol de la lluita contra el càncer infantil des de l'any 1978» i lamenten que «ara quan veiem un llaç groc ningú pensa en els nens amb càncer». A més, entrevisten un representant dels pares i mares de nens amb càncer, que explica que han hagut de deixar de portar aquests símbols solidaris perquè «la confusió provoca por a determinades persones» i han hagut de substituir-los per dues ratlles daurades pintades a la cara.

 

 

Per  acabar, acusen Pep Guardiola d'utilitzar aquest gest solidari i aprofitar-se de la malaltia per donar suport al procés independentista. Una afirmació que ha encès la ira dels independentistes a través de les xarxes socials: «Miserable es queda curt», «ha estat veure-ho i donar-me una arcada» o «no subestimis Antena 3, cada vegada poden fer més fàstic», han estat alguns dels comentaris dels internautes.

 

 

 

 

 

 

Els llaços grocs, un símbol de nostàlgia cap a una persona absent

La realitat, però, és que els llaços daurats i els llaços grocs tenen un significat totalment diferent. Mentre els primers es llueixen en suport al càncer infantil, els segons tenen diversos significats al llarg de la història. Internacionalment està reconegut com el llaç de suport als afectats per endometriosi, tot i que en diversos països també són una mostra de nostàlgia cap a una persona estimada absent.

 

Aquest significat el va adquirir gràcies a una cançó americana de l'any 1973 i als Estats Units s'ha utilitzat com a símbol de suport durant la crisi d'ostatges d'Iran o com a suport de l'exèrcit durant la Guerra del Vietnam. A Itàlia també s'ha utilitzat en relació als presoners de guerra, mentre a Alemanya per donar suport a les forces armades.

Més notícies de la categoria Política