Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Eva Parera

La Lliga Democràtica vol «governar la Catalunya i l'Espanya del segle XXI»

El nou partit ja ha creat el seu manifest fundacional i assegura voler treballar per «l'avenç d'Espanya»

Eva Parera
La Lliga Democràtica vol «governar la Catalunya i l'Espanya del segle XXI» | EFE

 

El nou partit que ha irromput en la política catalana, la Lliga Democràtica, està a punt d'enllestir la seva legalització i d'establir el seu programa. La formació, que es presenta com un partit no independentista i «catalanista moderat», ja ha presentat el seu manifest fundacional al mitjà 'NacióDigital' i es farà públic pròximament. Entre els promotors de la Lliga Democràtica hi ha Eva Parera, regidora de l'Ajuntament de Barcelona amb la candidatura de Manuel Valls.

La formació té la intenció de presentar-se a les pròximes eleccions autonòmiques i es descriu com «un grup de persones de diferents sensibilitats i de procedències diverses vinculades pel convenciment de què només des del respecte a l'estat de dret és posssible el progrés i el manteniment de la cohesió social». D'aquesta manera, el partit no independentista defineix la seva ideologia com «un catalanisme que reconeix l'especificitat de Catalunya, que vol treballar pel respecte i pel desenvolupament de la seva singularitat».

Eva Parera
Eva Parera, la número dos de la candidatura de Manuel Valls | ACN

 

És també un partit europeista, és a dir, que aposta per formar part d'Europa i que vol contribuir a «l'avenç del conjunt d'Espanya». Es posiciona lluny del procés i afirma que «ha tingut conseqüències socials en forma d'increment de la polarització política i d'amenaça a la cohesió social» que pretenen revertir. De fet, entre els seus membres no tenen clar que hi puguin formar part ex-militants de CiU o JxCat pel seu posicionament afí a l'independentisme, tot i que aspiren a captar els votants descontents de PdeCAT, PPC i C's.

Segons el manifest de la formació, volen ser una força capaç de «bastir els màxims consensos i gestionar els conflictes socials» per oferir una «opció política catalanista sense complexos». A més de tenir l'objectiu de  «governar la Catalunya i l'Espanya del segle XXI en benefici de tots».

També et pot interessar...