IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un nou partit catalanista es presenta a les eleccions del 21-D

Lliures aposta per recuperar els valors «catalanistes, liberals i humanistes»

Un nou partit catalanista, Lliures, ha assegurat aquest dijous que es presentarà a les pròximes eleccions del 21 de desembre per defensar els valors «catalanistes, liberals i humanistes». La nova formació política, presidida per l'exconseller de la Generalitat de Catalunya Antoni Fernández Teixidó, destaca que ja ha activat tots els mecanismes per poder presentar candidatura a les quatre demarcacions. Ara, buscarà els avals necessaris per poder optar a tenir candidatura i treballarà «perquè el catalanisme polític, avui més necessari que mai, tingui representació i veu al Parlament». 

De fet, pocs dies després del referèndum del diumenge 1 d'octubre, la formació va apel·lar als partits, a les entitats civils i econòmiques, als sindicats, patronals, col·legis professionals, moviments socials i persones per aconseguir un «gran pacte» per «aturar» una situació que qualifica de «diabòlicament radicalitzada». Segons informa 'La Vanguardia', el partit reclama que la Unió Europea treballi per crear «un marc de diàleg i negociació», i que els partits catalans i de tot l'Estat valorin com poden ajudar en el conflicte. 

Amb tot, Lliures destaca la necessitat que el Parlament superi «tant l'immobilisme com l'independentisme radical», que són «causants d'aquesta situació». També considera que el dia del referèndum hi va haver un «incomprensible atac» dels cossos de seguretat espanyols, contra una consulta que la formació considera il·legal, però pacífica. 


Comentaris

envia el comentari