Plantegen un nou partit de dretes que sumi PP i C's per si es repeteixen eleccions

'España Suma', una nova alternativa de dretes en cas que les desavinences entre Iglesias i Sánchez portin a unes noves eleccions
Albert Rivera i Pablo Casado | EFE

 

Es tracta d'una iniciativa que compliria els desitjos de molts dels dirigents dels dos partits. Segons informa 'EL Español', alguns membres del PP ja han començat a parlat discretament d'una possible coalició del Partit Popular i Ciutadans, davant la possibilitat que la falta d'acord de Sánchez i Iglesias porti a la celebració d'unes noves eleccions. Diversos dirigents populars aposten per una aliança amb el partit taronja, a l'estil del partit que va guanyar les darreres eleccions autonòmiques a Navarra, 'Navarra Suma'.

 

D'aquesta manera, s'estaria parlant d'un nou partit, que s'anomenaria 'España Suma'. En declaracions a 'España Diario', un dirigent del PP explica que «és necessari una unió de partits de centredreta, liberals, que tracin una frontera amb Vox i amb el PSOE, per a fer front a l'esquerra». Assegura que està «treballant molt fort perquè això sigui així» i que «o Pablo Casado i Albert Rivera ho comprenen, o no es barallaran per la presidència del Govern sinó pel lideratge de l'oposició una altra vegada».

 

Casado ja va proposar una unió de dretes

De fet, Pablo Casado ja va proposar una unió de dretes per la Cambra Alta: «al Senat cal conformar una força comuna per a treure una majoria absoluta i aplicar el 155», va dir. Tot i això, el projecte no va tirar endavant, i finalment la llei electoral va jugar a favor del PSOE. «El secretari general de Ciutadans va dir que no era viable mitja hora més tard», explicava Casado. Així, tot  que 'España Suma' cada vegada té més partidaris, la idea d'una aliança amb Ciutadans segueix sent molt difícil. 

 

Més d'un dirigent proper a Casado creu que s'ha de donar una oportunitat a la fórmula, segons informa e mitjà digital. Afirmen que amb la creació d''España Suma', Casado i Rivera estarien a la Moncloa. No obstant això, Pablo Iglesias i Pedro Sánchez tenen fins al 23 de setembre per posar-se d'acord. A més, una vegada es constati el bloqueig, la precampanya ja haurà estat iniciada, i pot no donar temps a PP i a Ciutadans per a consumar la seva pròpia negociació. Així doncs, caldrà esperar per veure si finalment el naixement d'España Suma' es fa efectiu.

 

També et pot interessar...