ÚLTIMA HORA

🔴 Les tres prioritats de 'Tsunami Democràtic' després dels aldarulls

URGENT

⚽️ La Lliga demana a la Federació que el clàssic del 26 d'octubre se celebri a Madrid

Pablo Casado, nou president del Partit Popular

El successor de Mariano Rajoy ha rebut la confiança dels compromissaris per la seva candidatura
Imatge d'arxiu de Pablo Casado | CatalunyaDiari.cat

Pablo Casado s'ha convertit en el nou president del Partit Popular. D'aquesta manera, substituirà Mariano Rajoy com a màxim representant de l'organisme, després d'obtenir la victòria en el XIX Congrés Nacional del PP, celebrat aquest dissabte, 21 de juliol.

 

Aconseguint la confiança dels compromissaris, que abans han escoltat els projectes de cadascun dels candidats, Pablo Casado ha estat escollit com la figura per liderar l'oposició a Pedro Sánchez al Congrés i recuperar el lideratge del grup parlamentari.

 

Han estat un total de 3.082 compromissaris els encarregats de dipositar la seva confiança als candidats en l'elecció. Els dos representants han mantingut converses al llarg del dia amb els votants, els quals han estat els responsables del nomenament del nou líder del Partit Popular.

 

Pablo Casado, president del PP

Imatge d'arxiu de Pablo Casado i Soraya Sáenz de Santamaría | Cedida

Una de les propostes més comentades i valorades d'ambdós candidats era la idea d'incloure l'alternativa no guanyadora a l'equip de l'escollit. No obstant això, s'ha considerat que el discurs anava més dirigit a una estratègia per sumar vots que no pas a una tàctica per aplicar a posteriori.

 

De fet, des del centre del Partit Popular s'apuntava que, en qualsevol cas de victòria dels dos candidats, es podia provocar una divisió interna en el partit pel descontentament del sector derrotat. Així, caldrà veure les conseqüències de l'elecció del nou president de l'organisme.

 

Mariano Rajoy, «lleial» al nou president

Imatge d'arxiu del president del govern espanyol, Mariano Rajoy | CatalunyaDiari.cat

El fins ara president del Partit Popular, Mariano Rajoy, va valorar el XIX Congrés Nacional Extraordinari del grup polític, durant un míting realitzat durant aquest divendres, 20 de juliol. En ell, ha assegurat que serà «lleial» al seu successor, que ha estat escollit pels 3.082 compromissaris del partit.

 

D'aquesta manera, Pablo Casado ha rebut l'aprovació i vistiplau per avançat de l'expresident del govern espanyol, qui s'ha mostrat molt emocionat recordant la seva etapa al capdavant del partit i com a màxim representant de l'Estat.

 

«Me'n vaig amb la serenor que no han estat els espanyols qui ens han retirat del Govern, ni tampoc els companys del partit», destacava Rajoy, admetent que ha estat «un privilegi» haver gaudit de la seva posició, en els que de ben segur seran «els millors» anys de la seva vida.

Comentaris