Els jutges espanyols es van enviar missatges criticant la justícia alemanya

Els magistrats van desaprovar la decisió de no extradir Puigdemont per rebel·lió i van lamentar que tractessin a Espanya com «un país bananer»
Imatge d'arxiu del Tribunal Suprem
Imatge d'arxiu del Tribunal Suprem | Cedida

Segueix la polèmica pels correus corporatius que diversos jutges espanyols es van enviar criticant el procés independentista català. Si aquest dimecres ‘eldiario.es’ i ‘elmon.cat’ publicaven diversos missatges d’abans i després de l’1-O, ara els mateixos mitjans han tret a la llum els correus que els magistrats es van enviar després que la justícia alemanya decidís rebutjar l’extradició de Carles Puigdemont.

 

En aquests correus, que poden ser vistos per tots els magistrats, lamenten que Alemanya tracti Espanya «com si fos un país bananer» i davant una euroordre preguntin sobre «l’estat de les presons, les seves condicions higièniques, el mobiliari que tenen i diverses xorrades més». Alguns, fins i tot, proposen que s’investigui el compliments dels drets humans dels funcionaris de presons alemanys «tenint en compte la seva història».

 

Critiquen la decisió d’Alemanya

Els missatges, enviats després de la primera negativa alemanya a la rebel·lió de Puigdemont el 5 d’abril, posen en qüestió la eficiència de la justícia alemanya i l’acusen de «voler imposar la seva jurisprudència sobre la violència». «Seria interessant saber que dirien els almenys si fos a l’inrevés, és  a dir, que un Tribunal espanyol hagués acordat el mateix que l’Audiència Territorial alemanya per un fet similar», apunta un altre jutge.

 

En tots els casos, els magistrats creuen que la decisió de la justícia alemanya és un error. «Si la violència colpista és capaç de doblegar al poder legítim és que ha triomfat la rebel·lió i en aquesta tessitura em sembla que serà una mica difícil el que es jutgi als rebels... Vaja aquí hi ha alguna cosa que fa mal a la raó», apunta un magistrat, que també lamenta que no considerin que la «violència» pogués ser constitutiva «d’una temptativa d’altra traïció».

 

Segons un dels jutges, «el problema és que el delicte està tipificat d’una altra manera a Alemanya». En aquest sentit, apunta que «és el mateix que si en una violació no s’introdueix el penis sinó un objecte en la vagina. A Espanya això és violació, en d’altres països no. Però això no significa que l’abusador sexual sigui un fill de puta, encara que no pugui ser extradit».Comentaris

envia el comentari