Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Primàries Catalunya i El País de Demà es presentaran a les eleccions catalanes

Les dues formacions ho han confirmat aquest dissabte, 7 de març

Imatge d'arxiu de la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal.
Marta Pascal podria liderar El País de Demà. | CatalunyaDiari.cat

El panorama electoral previ a les eleccions catalanes d'enguany, encara sense data, es va aclarint. Aquest dissabte, 7 de març, s'han anunciat dues noves candidatures de l'àmbit del catalanisme, però de perfils oposats: Primàries Catalunya, partidària de la unilateralitat; i El País de Demà, que defensa una via «gradual» cap a la independència.

El País de Demà, l'opció moderada

El País de Demà, l'entitat del catalanisme moderat, ha aprovat aquest dissabte la formació d'una nova «opció electoral» per concórrer a les properes eleccions catalanes. Després de debatre aquesta possibilitat, una cinquantena dels seus membres, entre els quals Marta Pascal —que sona per liderar la candidatura— o Lluís Recoder, han avalat la necessitat d'un nou «partit no convencional», que «no repeteixi els errors del passat» i que sigui capaç d'aglutinar el catalanisme i el sobiranisme que renuncia a la unilateralitat.

Sobre l'arquitectura de la nova «opció electoral», el portaveu de l'entitat, Toni Garrell, ha apuntat que «molt probablement» serà un partit, sense descartar «aprofitar» estructures existents, i es formalitzarà en les properes setmanes.

Primàries també fa el pas

Primàries de Catalunya també ha aprovat presentar-se a les pròximes eleccions al Parlament. Amb 182 vots a favor (el 77,7% del total), 50 vots en contra (el 21,3%) i 2 abstencions, la formació ha decidit acudir als comicis durant la celebració aquest dissabte de la seva Segona Convenció a Terrassa.

La formació, impulsada per Jordi Graupera i amb Mario Soria i Carolina Frías del Pino com a portaveus nacionals, es defineix com un moviment polític amb identitat pròpia que defensa el sistema exercint de manera constant «els valors republicans de la transparència, de la participació, de la igualtat i de la regeneració». Primàries de Catalunya també vol representar «un canvi de cicle de la vella política» i aposta per «fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre».

També et pot interessar...

  • Surten a la llum justificants de subvencions de JxTortosa a través de l'empresa del cunyat de l'alcaldessa
  • La incògnita de Vox: qui serà el seu candidat a la presidència de la Generalitat?