La nova demanda del govern espanyol a les empreses que han marxat de Catalunya

El ministre d'Economia es mostra confiat que amb la «tornada a la normalitat» l'economia catalana es recuperarà

De Guindos confia en què les empreses tornin a Catalunya amb l'aplicació de l'article 155
De Guindos confia que les empreses tornin a Catalunya amb l'aplicació de l'article 155 | Cedida

El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat aquest dilluns que no preveu que la situació a Catalunya generi un efecte important en l'evolució del creixement econòmic d'Espanya, tot i que sí ha reconegut un possible impacte en l'economia catalana. «L'evolució de l'economia espanyola és bona», ha assegurat, destacant que continua creixent de manera «forta», i que l'objectiu del 3.1% per al 2017 es complirà. En aquest sentit, segons informa el diari 'Ara', de Guindos considera que la incertesa generada pel conflicte a Catalunya afectarà «únicament i estrictament» a l'economia catalana, tot i que s'ha mostrat segur que la situació revertirà amb «la tornada a la normalitat». 

A Catalunya hi ha hagut una «aturada des del punt de vista de decisió d'inversió i consum, i s'està donant una contracció del crèdit», provocada per l' «anterior govern de la Generalitat», ha explicat el ministre. Ara bé, s'ha mostrat confiat que la situació durarà poc, i que l'economia catalana tornarà a créixer per sobre del que ho feia l'espanyola, recordant que suposa un 20% del PIB de l'Estat. Sobre la fuga d'empreses de Catalunya aquestes últimes setmanes, Luis de Guindos espera que «tornin», perquè considera que amb l'aplicació de l'article 155 es garanteix un «entorn de tranquil·litat i normalitat». 

Segons el ministre, el fet de retornar al «marc constitucional» i la convocatòria d'eleccions autonòmiques fa que no hi hagi «cap motiu perquè les empreses deixin Catalunya», ni tampoc per «a la sortida de dipòsits o el boicot als productes catalans». De Guindos considera que les empreses prendran nota i que «seran conscients que es torna a la legalitat»


Comentaris

envia el comentari