Nova euroordre contra Puigdemont

L'ordre demana l'arrest inmediat i la seva entrega

Puigdemont enfadadot
El jutge Llarena ha reactivat l'euroordre de Puigdemont | Catalunya Diari

El magistrat de la Sala Penal del Suprem Pablo Llarena, instructor de la causa sobre el 'Procés', ha activat aquest dilluns una nova euroordre contra l'expresident català Carles Puigdemont, pròfug de la Justícia des del 30 d'octubre de 2017, quan va fugir d'Espanya .També s'ha rellançat una ordre internacional de detenció amb fins d'extradició contra ell. 

Segons avança 'El Español', Llarena torna a intentar amb aquest mecanisme la detenció de Puigdemont i la seva entrega a Espanya amb la finalitat que pugui ser jutjat pels fets pels quals va ser processat el 21 de març de 2018 i que la Sala Penal del Suprem ha considerat constitutius de delictes de sedició i malversació en la sentència que condemna al vicepresident, Oriol Junqueras, i tres exconsellers del Govern que va encapçalar el pròfug.

El magistrat ha adoptat aquesta iniciativa immediatament després de conèixer aquesta sentència, tot i que la Fiscalia del Suprem ja li havia sol·licitat el passat dijous l'activació de l'euroordre i l'emissió d'una ordre internacional de detenció en previsió de la decisió condemnatòria. 

La rebel·lió, suprimida

La nova eurorodre ja no parla de violència, de manera que no contempla la rebel·lió i es basa només en la sedició. 

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris
Patricia García Ventura
Puta justícia espanyola

envia el comentari