Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la seva esposa Begoña Gómez durant la recepció de la Conferència de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic a Madrid, 2 de desembre de 2019

Escàndol per la nova feina que ha aconseguit la dona de Sánchez, Begoña

L'esposa del president ha presentat un títol no homologat per a poder dur a terme la direcció d'un nou màster universitari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la seva esposa Begoña Gómez durant la recepció de la Conferència de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic a Madrid, 2 de desembre de 2019
Begoña Gómez acumula totes les mirades amb la seva nova feina | Catalunya Diari

Begoña Gómez, esposa de Pedro Sánchez, comptarà amb un nou sou públic per impartir un màster en la Universitat Complutense, tal com va informar fa unes setmanes 'Periodista Digital'. 

És un «títol propi» que aquesta universitat denomina com a 'Transformació Social Competitiva: Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com estratègia' que s'impartirà en l'Edifici B. Mes Ferré del Campus de Somosaguas a Madrid i que tindrà un cost de 7.000 euros per estudiant. 

L'«endoll» de Begoña Gómez

És clar que Begoña ha utilitzat el poder de ser la dona del president d'Espanya per a aconseguir aquest treball. Fins a cinc departaments «subvencionen» aquest màster, secundant la mentida que és titulada universitària.

A més, són dos els ministres implicats directament en el muntatge d'aquest curs: Pedro Duque i la vicepresidenta quarta, Teresa Ribera.  I ho fan a través dels següents departaments governamentals: el Centre de Recerques Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT), el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), l'Institut Nacional de Recerca i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA) i l'Agència Estatal de Meterología (AEMET). 

D'altra banda, també ha quedat confirmat que ni Manuel Castells, el ministre d'universitats, ni Isabel Celaá, ministra d'Educació, són partícips d'aquest projecte. 

Professora d’un màster tot i no disposar de títol universitari

Begoña Gómez demana com a requisit imprescindible per a poder cursar el màster que dirigirà, la tinença d'un títol universitari. Irònicament, això és una cosa de la qual ella no disposa. 

La dona de Pedro Sánchez va presentar un títol en Màrqueting per l'Escola Superior de Màrqueting i Negocis com a llicenciatura. No obstant això, aquest títol ni és oficial ni homologat, i per a realitzar-lo no s'exigia haver aprovat la Selectivitat. Begoña va realitzar el curs en un centre privat que funcionava com una acadèmia. 

Així mateix, la universitat està utilitzant la imatge de la dona del president al costat d'un grup d'antics alumnes durant la graduació per a promocionar el màster. 

Begoña Gómez compaginarà la seva docència en la Universitat Complutense, en la qual figura com a codirectora i professora del màster, amb la direcció de l'Àfrica Center de l'Institut d'Empresa, alguna cosa que, en el seu moment, també va propiciar grans polèmiques.