Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Uns encaputxats van cremar una caseta de l'ONCE a Lleida.

Nova nit d'aldarulls a la ciutat de Lleida

El balanç s'ha saldat amb un detingut i sis persones ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques

Uns encaputxats van cremar una caseta de l'ONCE a Lleida.
Uns encaputxats van cremar una caseta de l'ONCE a Lleida. | @SERLleida

Tot apuntava al fet que aquest divendres seria una jornada pacífica. Una manifestació al matí, en la qual van participar quasi 6.000 persones, sense incidents, per continuar amb una altra protesta a les 18.00 hores, molt més massiva -fins a 45.000 persones segons els organitzadors-. L'agermanament i l'alegria per formar part d'aquell gran acte eren el tema central d'aquella concentració.

Fins passades les deu de la nit, quan un grup de manifestants van dirigir-se cap a la Subdelegació del Govern a Lleida per increpar als agents policials que estaven custodiant la zona. Tot i que per evitar una nova nit d'aldarulls, un altre grup de manifestants van crear una cadena humana entre la policia i el grup d'encaputxats, per reclamar-los que «Així, no!» i que «Som gent de pau». Tot i el seu esforç, el grup d'encaputxats continuava llençant petards, vidres i altres objectes a la línia policial. Alguns manifestants inclús han intentat treure alguna de les tanques que protegia el perímetre de la Subdelegació, on hi havia agents de la Policia Nacional. Els Mossos, que asseguren que es tracta d'un grup d'unes 400 persones, han avançat posicions i han disparat salves i projectils de foam per dispersar-los.

Destrosses i incidents en diferents punts de la ciutat

Alguns antiavalots han anat a actuar a zones com l'Eix Comercial i la plaça de Sant Joan, mentre que alguns manifestants han creuat el Pont Vell cap al barri de Cappont. Els Mossos han format un cordó molt a prop del Pont Vell. Posteriorment, part d'aquests agents han anat avançant per la plaça Paeria i el carrer Major, on han vist les destrosses fetes en una oficina bancària, de la qual han trencat el vidre de la porta d'entrada i han tret a l'exterior cadires i d'altres objectes.

En aquest punt, just davant de la plaça Sant Francesc de la capital del Segrià, els Bombers de la Generalitat han hagut d'apagar un foc a una cabina de l'ONCE, que ha quedat totalment calcinada. El mateix ha passat en altres zones del carrer, on s'han fet diverses barricades, així com també a l'avinguda de Blondel.

Passada la mitjanit, els manifestants s'han dispersat cap a diverses zones de la ciutat, com ara el carrer Cavallers, l'avinguda Madrid i la passarel·la que va fins al barri de Cappont. Mentrestant, els efectius policials han avançat fins a l'encreuament de l'avinguda Blondel amb el carrer Cavallers.

Un detingut i 6 persones ateses pel SEM

Diversos comentaris a Twitter inclús parlen que un altre jove hauria perdut un ull a conseqüència de l'impacte d'una pilota de goma. Cal recordar que ja dilluns un jove de 22 anys, veí d'Artesa de Lleida, també va ser intervingut d'urgència per un impacte similar a l'aeroport del Prat, tot i que finalment no es va poder fer res per recuperar-lo i el va acabar perdent.

En resum, un detingut, segons es confirma a través del Twitter AdvocaciaperlaDemocràciaLleida i fins a 89 persones ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques durant els incidents d'aquest divendres a la nit, dels quals 6 són a Lleida -3 altes in situ i 3 traslladats-.