Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Albert Batlle

Albert Batlle, l'encarregat de fer front als problemes de delinqüència de Barcelona

El socialista, que ja va ser director dels Mossos , s'encarregarà exclusivament de Prevenció i Seguretat

Albert Batlle
Albert Batlle (PSC) dirigirà la regidoria de Prevenció i Seguretat, a banda de ser cinquè tinent d'alcalde | Catalunya Diari

 

Avui dijous s'ha confirmat el nou pacte de govern al qual han arribat els Comuns i el PSC. Es dividiran sis tinències d'alcaldia i les responsabilitats de les regidories estan repartides gairebé al 50%.

Però el càrrec que més ha destacat i més repercussió ha provocat per la situació que s'està vivint a la ciutat catalana és la nova regidoria dePrevenció i Seguretat, que serà dirigida per Albert Batlle.

El socialista que ja va ser director dels Mossos d'Esquadra (amb governs independentistes a la Generalitat) s'encarregarà exclusivament de Prevenció i Seguretat, a banda de prendre el càrrec de cinquè tinent d'alcalde. Aquesta divisió de l'Ajuntament de Barcelona s'ha creat nova, i respon a la necessitat de reforçar aquesta àrea després de l'augment dels furts i actes vandàlics a la ciutat.

Aposta de l'Ajuntament al gran problema de delinqüència

Després de la gran polèmica que s'ha generat perquè Colau no ha fet cap pronunciament  sobre la gran inseguretat que s'està generant a Barcelona, sembla que l'Ajuntament comença a respondre: aquesta nova regidoria que Batlle dirigirà , podria ser  el primer pas per començar a posar fi a l'augment de robatoris i la sensació d'inseguretat que es respira a la ciutat els darrers temps.

La inseguretat és, pels veïns, el problema més gran que té ara la ciutat. És més, segons el Ministeri d'Interior, Barcelona és la ciutat amb més robatoris amb violència de l'Estat. Aquesta dada està justificada amb què els robatoris s'han disparat un 25% en els últims 3 anys. A més, en el primer trimestre de 2019, hi ha hagut  30.385 robatoris.

L'augment de l'incivisme i la delinqüència han deixat imatges de gran impacte, com baralles amb navalles i enfrontaments violents en ple centre de Barcelona, espectaculars robatoris a turistes indefensos, o grups de gent escridassant i fent fora a carteristes dels espais públics. Fins i tot, el passat cap de setmana es van arribar a produir  un assassinat, un apunyalament i nombrosos robatoris, fet que va portar a disparar l'alarma per tants successos greus en tan poques hores.

També et pot interessar...