Pla mitjà del ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska

El nou número 3 de la Guàrdia Civil, investigat pel Tribunal Militar

Està investigat per uns delictes de prevaricació i contra la integritat moral

Segueix la polèmica entre la Guàrdia Civil i el govern espanyol. Segons ha informat 'El correo', el nou número 3 del cos policial, Félix Blázquez, nomenat per Fernando Grande-Marlaska, està sent investigat  pel jutjat número 1 del Tribunal Militar  per uns suposats delictes de prevaricació  i contra la integritat moral.

Els fets investigats es remunten a l'any 2015, quan un agent de la Guàrdia Civil destinat a Llodio (Àlaba) va ser víctima, per part dels seus superiors, sota el comandament de Félix Blázquez, de l'obertura de cinc expedients disciplinaris per faltes greus o molt greus.

Un guàrdia civil va denunciar cinc càrrecs superiors a ell

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils va denunciar la situació, en considerar que les sancions que es van imposar a l'agent, de fins a 15.000 euros de multa i amb pèrdua de destinació per a ell, van provocar-li danys psicològics. L'associació creu que aquestes sancions es van aprovar sabent que eren injustes a causa de la pressió rebuda per «un grup de comandaments».

La víctima va denunciar la situació el 2018, davant un jutjat ordinari, però el 2019, el jutjat de Vitòria que ho investigava va passar el cas a la jurisdicció militar. En total, hi ha cinc persones denunciades per aquests fets, sent un d'ells el general que acaba de ser nomenat Comandament d'Operacions.

'El confidencial' ha consultat fonts d'Interior per conèixer la seva postura en relació amb aquestes denúncies, i el ministeri ha volgut destacar que les denúncies es van interposar contra tota la cadena de comandaments, però que el paper Blázquez en tot aquest procés només va ser signar les sancions, ja que era la instància més alta de poder en aquell moment. 

A més, destaquen que dels cinc expedients que es van aplicar al guàrdia civil denunciant, dos d'ells sí que van acabar en una sanció, però dos van ser arxivats i el cinquè continua en tramitació. 

Blázquez, esquitxat per la polèmica els seus primers dies al càrrec

Félix Blázquez va ser nomenat Comandament d'Operacions de la Guàrdia Civil després del cessament de Pérez de los Cobos, número 2 de la Guàrdia Civil, i del seu número 3, Fernando Santafé. A més, el número 1 de la Benemèrita, Laurentino Ceña, va dimitir quan només faltaven dies per a jubilar-se com a mostra de protesta pel cessament de Diego Pérez de los Cobos, que ha aixecat una enorme polseguera en l'àmbit polític estatal.