Núria de Gispert renuncia a la Creu de Sant Jordi i el Govern accepta

L'expresidenta del Parlament creu que la distinció «ha d'estar allunyada de tota polèmica»

Gispert
L'expresidenta del Parlament va fer un polèmic tuit que va esborrar després de les crítiques rebudes | CatalunyaDiari.cat

 

Núria de Gispert ha renunciat a la Creu de Sant Jordi. En una carta avançada pel diari 'El Punt Avui', l'expresidenta del Parlament demanava que Torra i l'executiu «facin el que creguin més convenient» amb el guardó i el Govern ha acceptat la seva proposta. De Gispert considera que la distinció «ha d'estar allunyada de tota polèmica» que puguin promoure aquells a qui «els molesta qualsevol forma de catalanitat expressada de manera normal, pacífica i festiva».

A la carta, de Gispert admet «l'error» d'haver retuitat una piulada en què relacionava dirigents de C's i PP, com Inés Arrimadas o Enric Millo, que marxen de Catalunya amb «porcs» i que va haver d'esborrar posteriorment per l'allau de crítiques rebudes. La repiulada la va fer dos dies després de ser proposada per a les Creus Sant Jordi, i tot i que ha demanat disculpes i ha esborrat el tuit, les veus que demanaven que se li retirés la distinció no han callat. 

L'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, troba exagerat el «daltabaix» causat per la piulada | Cedida

 

Les veus de la premsa «han silenciat» les seves explicacions

De Gispert subratlla que la menció, que «premia una trajectòria vital al servei de Catalunya i de la seva cultura» li va fer «molta il·lusió», perquè estima les institucions catalanes, ha tingut «el goig de servir-les» al llarg de la seva vida, ha contribuït a «consolidar l'autogovern» de Catalunya i ha tingut «l'honor immens» de ser la primera dona a presidir el Parlament.

També critica el «daltabaix exagerat» que hi va haver a conseqüència «d'una maleïda piulada», així com les veus de la premsa que han fet campanya contra ella «tergiversant» el que ella havia escrit i «silenciant» les seves explicacions. Després de subratllar que es va disculpar per la piulada, de recordar que va reconèixer que era desafortunada i que la va esborrar, De Gispert denuncia la campanya política «preocupant» que ha generat l'episodi, i defensa que no es pot permetre que «es restringeixi ni coarti» la llibertat d'expressió.

A més, indica que la piulada, «que no era afortunada», ha estat «molt oportuna per a tots els qui no perden cap oportunitat per erosionar» un Govern i un Parlament «vulnerables».  Però després de tot això l'expresidenta del Parlament afirma que assumeix «l'error» i que el lamenta, i anuncia que ha posat la Creu de Sant Jordi que encara no ha rebut a la disposició del president Quim Torra i del seu Govern, que ja ha acceptat la mesura.


Comentaris

envia el comentari