Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Núria Marín

Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, «la política significa, abans que res, acord i pacte»

Marín també ha destacat la voluntat de demanar una reunió amb el president Torra per parlar sobre el conflicte entre Catalunya i Estat

Núria Marín
Marín ha llençat un missatge «no podem renunciar de cap manera al diàleg» | Catalunya Diari

 

Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, ja és la nova presidenta de la Diputació de Barcelona  gràcies al pacte entre el PSC i JxCat. D'aquesta forma Marín es converteix l'11a presidenta de la Diputació de Barcelona en democràcia i la segona dona que accedeix a aquest càrrec, després de Mercè Conesa.

En la primera votació, l'elegida no ha obtingut la majoria absoluta necessària, però en la segona han estat suficients els 23 vots del seu partit més els 7 de Junts per Catalunya per fer-la presidenta. Un cop ha rebut la vara acreditant-la en el càrrec, Marín ha llençat un missatge «no podem renunciar de cap manera al diàleg».

«La política significa, abans que res, acord i pacte» afirma la nova presidenta

L'alcaldessa també ha volgut remarcar «el camí del diàleg és el que hem de transitar si volem tornar a tenir un horitzó compartit com a societat. Si no, què hi fem, en política? La política significa, abans que res, acord i pacte» referint-se, sense fer-ho explícitament, a l'acord entre els socialistes i JxCat al que hi ha afegit «treballar plegats en allò que ens uneix és la millor manera de començar a apropar-nos en allò que ens separa».

Un discurs que, recordem, ha realitzat en un moment en el qual encara no hi ha acord entre la Generalitat i la Moncloa i ha demanat «evitar la confrontació i preservar la convivència i el diàleg». Marín també ha destacat la voluntat de demanar una reunió amb el president Torra per parlar sobre el conflicte entre Catalunya i Estat, tot i que no vol ser-ne «protagonista».

Ha afirmat que quan es trobi amb el president Quim Torra li reclamarà que la Generalitat «faci allò que li pertoca» i que treballi amb la Diputació per millorar la vida dels 5,7 milions d'habitants de la demarcació. «Li demano simplement que faci que el Govern realitzi la feina que ha de fer», ha subratllat. També ha afegit que «ser la presidenta de la Diputació vol dir fer que aquesta casa tiri endavant els seus compromisos», malgrat que assegura que seguirà «donant opinió» de forma privada i pública sobre la situació política.

Defenses i retrets després de l'entesa entre JxCat i PSC

Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera, ha estat l'encarregat de defensar la posició de JxCat sobre el pacte amb els socialistes:  «Ens calen grans dosis de sentit comú, de confiança, realitat i reconeixement en tot el sentit per la paraula». Qui ha defensat que «tots els projectes són vàlids» i ha optat per un discurs més tècnic, sense referències explícites al pacte amb el PSC que ha estat el responsable de les tensions internes que s'han generat dins del partit.

Malgrat el suport dels seus companys de grup, Dionís Guiteras d'ERC, i altres republicans, ha lamentat que els postconvergents hagin preferit un pacte amb els socialistes i hagi fet un gir a la política catalana i als  «anhels de país» dels ciutadans, i ha avisat que ERC actuarà com a «oposició responsable». «Nosaltres no som qui ho ha de justificar» ha declarat dirigint-se als de JxCat, i ha advertit que el pacte que s'ha realitzat avui és de caràcter «irreversible» i, retraient el succés d'avui amb JxCat, ha conclòs així: «A tota la gent que li sobta aquest pacte, pels seus fets els coneixereu».

L'ANC s'ha concentrat en símbol de protesta

Protesta ANC
La protesta de l'ANC davant la Diputació de Barcelona en conta el pacte entre PSC i JxCat   | CatalunyaDiari.cat

 

L'Assemblea Nacional Catalana ha convocat a desenes de persones que han protestat a les portes de l'ens contra el pacte que s'ha consolidat entre Junts per Catalunya i el PSC.  Una protesta que també es va repetir dimecres però en aquest cas davant de les seus del PDECat i d'ERC, per carregar contra la falta d'acord entre els grups independentistes i exigir que no passes el que justament ha passat avui, un acord amb el partit socialista.

També et pot interessar...