Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet

Núria Marín, candidata del PSC per presidir la Diputació de Barcelona

La direcció dels socialistes aposta per l’alcaldessa de l’Hospitalet en cas d’aconseguir el suport dels comuns

El PSC aposta per Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet per tercera vegada consecutiva, per presidir la diputació de Barcelona
El PSC aposta per Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet per tercera vegada consecutiva, per presidir la diputació de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet, podria convertir-se també en la presidenta de la Diputació de Barcelona gràcies al fet que la direcció del PSC aposta per ella. El partit socialista ha aconseguit setze representants, la mateixa quantitat que ERC, i, per ser més que aquests, haurien d’aconseguir el suport dels comuns, segons ha informat ‘El Periódico’.

Núria Marín, candidata a la presidència de la Diputació de Barcelona

El nom de Núria Marín té el suport del primer secretari de la formació, Miquel Iceta, i del secretari de política municipal, Jaume Collboni. El PSC i ERC han quedat empatats amb setze regidors a la Diputació de Barcelona i JxCat n'ha obtingut set. Així doncs, els socialistes haurien de sumar els suports dels cinc dels comuns, formació amb la qual és sòcia de govern a Barcelona, i dels quatre de C’s per superar la suma de 23 d'ERC i JxCat.

Per altra banda, Marín ha presentat el nou equip de govern de l’Ajuntament de l’Hospitalet, on no hi ha cap cara nova, dos dies després d’haver estat escollida de nou, per tercera vegada consecutiva, com alcaldessa pel pròxim mandat 2019-2023, després que el PSC aconseguís majoria absoluta a les eleccions municipals del passat 26 de maig.

Destaca el fet que els tinents d’alcalde augmenten de quatre a vuit i les àrees executives de cinc a nou. D’aquesta manera Marín vol emfatitzar els eixos que estructuraran el nou mandat i el seu objectiu principal és culminar «la gran transformació» que ha patit la ciutat de l’Hospitalet  al llarg d’aquests darrers anys i, a més a més,  reforçar-la com el segon motor econòmic de Catalunya. L’alcaldessa també demana «mantenir la convivència i el diàleg», lamentant la «greu crisi institucional» pel conflicte polític català.

També et pot interessar...