Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, el dia 11 de juliol de 2019

Núria Marín treu el llaç groc de la façana de la Diputació de Barcelona

JxCat ha presentat una moció perquè es torni a col·locar el símbol a l'edifici

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, el dia 11 de juliol de 2019
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, s'esperava una moció  | Catalunya Diari

 

La nova presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va retirar aquest dimarts al vespre el llaç groc que estava penjat a la façana de la institució, que ja havien tapat prèviament amb un tapís amb l'escut de l'ens. La decisió de la dirigent del PSC i alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat 

Des del ple de constitució del passat 11 de juliol, en què Marín va ser nomenada presidenta amb els vots de JxCat, del balcó de la Diputació en penja un tapís que tapava el símbol. Precisament va ser el seu antecessor i membre de JxCat, Marc Castells, qui va penjar el llaç groc a la façana de l'edifici durant el seu mandat, en solidaritat als presos independentistes. 

En declaracions en una entrevista per l'agència EFE, Marín afirmava que «els símbols han de servir perquè tots els ciutadans s'hi sentin reflectits, no per dividir, sinó tot el contrari». A més, la socialista recordava que del seu Ajuntament no penja cap símbol i que, «a la Diputació de Barcelona, si depèn de la presidència, lògicament tampoc hi serà». 

JxCat presenta una moció perquè el llaç torni a la façana

El grup de JxCat a la Diputació de Barcelona ha presentat una moció perquè el llaç groc torni a la façana de l'ens supramunicipal, tal com ha anunciat el president del PDeCAT, David Bonvehí, en declaracions a 'Els matins' de TV3.

Marín ja havia reconegut que, durant els mesos de després de l'estiu, seria «inevitable que algú pogués presentar una moció» en el ple de la Diputació perquè el símbol tornés a penjar de la façana. «La Diputació, passi el que passi al setembre o a l’octubre, haurà de governar per a tots els municipis i ciutadans de la demarcació, independentment que hagin votat un partit o un altre», ha defensat.

La nova presidenta de la Diputació afirmava que «si som intel·ligents», hauríem de ser capaços «de superar aquesta situació de la millor manera possible, sense que es trenquin més coses de les que ja s'han trencat». «Aquí hi ha un problema polític que no hem resolt amb polític i que hem deixat en mans dels jutges», ha dit.

També et pot interessar...