Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Congrés dels Diputats, en una imatge recent.

El Congrés estudia fer obres perquè Echenique pugui accedir a la tribuna

Unides Podem ho ha sol·licitat a la presidència de la cambra, que es troba ja en procés de tramitar la petició per acomplir-la

El Congrés dels Diputats, en una imatge recent.
El Congrés dels Diputats estudia fer obres de remodelació de l'accés a la tribuna parlamentària. | Catalunya Diari

L'entrada d'Unides Podem al govern espanyol farà que Pablo Iglesias i Irene Montero, els dos líders principals de la formació, s'aboquin a la seva tasca a l'executiu. Aquest fet deixarà el lideratge del grup parlamentari per al número 3 de Podem,  Pablo Echenique, que d'aquesta manera encapçalarà la quarta força de la Cambra Baixa, amb 35 diputats, després del PSOE, el PP i Vox.

Obres a la tribuna del Congrés per garantir l'accessibilitat d'Echenique

El protagonisme que assumirà Pablo Echenique obligarà el Congrés dels Diputats a fer canvis rellevants en la morfologia actual de la cambra. El diputat per Saragossa té  un 88% de discapacitat a causa de la malaltia degenerativa que pateix, una atròfia muscular espinal. Ara que serà portaveu d'Unides Podem, la formació ha demanat a la presidència del Congrés que la cambra sigui accessible per a Echenique i, en especial, que ho sigui la tribuna parlamentària, perquè hi pugui intervenir tal com fa qualsevol portaveu habitualment.

Davant de la petició d'Unides Podem, la presidència de la cambra ja disposa de  diversos informes per estudiar què es pot fer per garantir l'accessibilitat a la tribuna. L'obra hauria d'estar enllestida en qüestió de pocs dies, per quan la legislatura arrenqui de totes totes amb el nou govern i les pertinents sessions de control. El Congrés creu que l'assumpte estarà resolt en aquest lapse de temps malgrat que l'edifici està catalogat com a històric i això fa que calguin més tràmits per fer les obres.

La seva plaça, darrere de la taula de taquígrafs

A més, s'ha sabut que Echenique tindrà la seva plaça just darrere de la taula dels taquígrafs, al costat de la bancada blava que ocupen els ministres. D'aquesta manera, es garanteix una situació visible: l'única fila d'escons accessible, a través d'ascensors, és l'última, la del galliner, on Echenique s'asseia la legislatura passada.

També et pot interessar...

Sorpresa al Congrés per com s'asseuran els diputats a partir d'ara

Aina Vidal, la jove diputada amb càncer que va posar dempeus tot el Congrés