Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra.

Ofensiva del Govern contra diversos comandaments de la Policia Nacional l'1-O

El jutge, però, troba «improcedents» les peticions de la Generalitat

El president de la Generalitat, Quim Torra.
El president Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | ACN

Quan es compleixen més de dos anys i mig des de la celebració del referèndum de l'1-O, aquella jornada participativa del 2017 continua portant cua i marcant l'agenda a Catalunya, no només a escala política, també en el pla judicial. A aquest darrer àmbit pertanyen les novetats que explica aquest dijous, 18 de juny, el digital 'Voz Pópuli'. Així doncs, els serveis jurídics del Govern de la Generalitat de Catalunya han demanat la imputació de diversos comandaments de la Policia Nacional a causa de la seva implicació en els fets del referèndum.

Ofensiva de la Generalitat contra els comandaments de la Policia Nacional durant l'1-O

Entre els noms que demana imputar la Generalitat hi ha el del cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote; el del cap de la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona, Juan Manuel Quintela; i José Miguel Ruiz Iguskiza, comandament a càrrec de les Unitats d'Intervenció Policial. A més d'ells, però, també demana citar un total de 28 caps de grup de les unitats d'antidisturbis que van actuar l'1 d'octubre de 2017 a Catalunya; i dos caps d'informació.

La petició la va fer la Generalitat, segons explica el digital 'Voz Pópuli' el passat 28 de febrer mitjançant un escrit que es va presentar al jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, que ja té obertes una vintena de causes de particulars contra la violència policial de la jornada del referèndum.

El jutge rebutja les peticions de la Generalitat

Amb tot, però, les peticions de la Generalitat  no han trobat el suport del jutge instructor. En una interlocutòria que recull el mateix digital, considera «totalment improcedent» la imputació a responsables policials que no eren físicament al lloc dels fets, malgrat ser comandaments de les unitats policials que hi van actuar.

Tot i el rebuig propiciat pel jutge, però, la Generalitat té previst que en les properes setmanes es presenti un recurs contra la denegació de les seves peticions. Caldrà veure, doncs, com acaba aquesta ofensiva del Govern de Catalunya contra els comandaments de la Policia Nacional pel referèndum de 2017.