Olivia de Borbó es presenta com a suplent a la llista de VOX per Àvila

A les llistes que ha presentat VOX hi figuren diversos familiars del líder del partit, Santiago Abascal i víctimes d'ETA

Vox celebrarà una gran manifestació a Barcelona el pròxim 30 de març
Vox celebrarà una gran manifestació a Barcelona el pròxim 30 de març | CEDIDA

Segons la llista que ha publicat aquest dimecres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), Olivia Ana Garrigues Borbó, una cosina segona del rei Felip VI, consta com la tercera suplent a la candidatura que VOX ha presentat per Àvila al Congrés dels Diputats per les eleccions del 28 d'abril. No obstant això, les llistes definitives seran publicades el pròxim 2 d'abril un cop hagin estat revisades per la Junta Electoral Central (JEC).

La candidatura que el partit presenta per la província d'Àvila està encapçalada per l'empresària i experta en intel·ligència emocional, Georgina Trías,acompanyada pel ciclista Francisco Mancebo, com a número dos i pel president provincial del partit Germán Sánchez, ocupant la tercera posició. Entre els suplents és on apareix en tercer lloc Olivia Ana Garrigues Borbó. Olivia és una de les filles de l'economista José Miguel Garrigues Walker i Elena de Borbó, cosina del rei Joan Carles.

Víctimes d'ETA

La majoria de noms que completen les llistes de VOX son cares desconegudes per l'electorat, però també apareixen alguns noms coneguts com el de l'exfuncionari de presons, José Antonio Ortega Lara, que va estar segrestat per ETA durant 532 dies. També a la llista de la candidatura del partit a Madrid, hi ha, a la vuitena posició, Ana María Velasco-Vidal Abarca, la filla del comandant Jesús Velasco que va ser assassinat per ETA.

Continuant amb les víctimes del terrorisme, el candidat al Senat per Mallorca és Antonio Salvá, el pare del guàrdia civil Diego Salvá qui va ser assassinat a Palma el 2009 en el que va ser l'últim atemptat que va dur a terme ETA al territori espanyol.

Familiars de Santiago Abascal

Gran part dels candidats que conformen les llistes del partit son fidels a VOX d'ençà que aquest es va crear, fins i tot, hi figuren diversos familiars del líder del partit, Santiago Abascal. La seva tieta, Begoña Conde, figura com cap de llista per Ourense i la seva germana, Iria Abascal, com a suplent al Senat per Àlava. També hi ha militants que van ocupar, en el seu moment, càrrecs al PP, com Antonio Pozo, número tres al Senat o Julio Ariza, que ocupa la posició 32 de la candidatura per Barcelona.


Comentaris

envia el comentari