rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Òmnium Cultural reclama als partits sobiranistes «màxima unitat i generositat» per garantir la investidura

El vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, els ha demanat que assumeixin la responsabilitat que els hi han donat les urnes
El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, subjectant un gran llaç groc acompanya de membres de l'entitat | CatalunyaDiari.cat

 

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha demanat aquest dissabte, 3 de febrer, als partits independentistes la «màxima unitat i generositat» per poder garantir la investidura de Carles Puigdemont, la formació del Govern i la restitució de les institucions catalanes com més aviat possible. 

 

En una declaració sobre el moment polític actual que ha redactat l'entitat, el qual s'ha llegit a l'Escola Súnion de Barcelona, Mauri, ha demanat a Junts per Catalunya, ERC i CUP que fixin «uns objectius mínims de país que siguin àmpliament compartits i que permetin sumar més persones al projecte republicà», sempre des del respecte a «les estratègies de cada partit».

 

 

Unes negociacions condicionades pel PP

Així doncs, els ha demanat que assumeixin la responsabilitat que els hi han donat les urnes, que parlin clar als ciutadans i ciutadanes i que «expliquin amb la màxima transparència», quines són les estratègies que cadascú pretén seguir. 

 

No obstant això, el vicepresident, qui es trobava acompanyat per la Junta Nacional i els presidents territorials de l'entitat, ha considerat que aquestes negociacions entre els partits estan «greument condicionades per les amenaces del govern espanyol» i per la vulnerabilitat dels drets dels diputats empresonats o a l'exili.

 

En aquest context, Mauri ha lamentat l'empresonament del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i reitera que el govern de Rajoy utilitza «totes les formes de repressió possibles» amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, el qual, segons Mauri, està posant en risc grans pilars com són la llengua, l'educació i la cohesió social. 

 

 

Puigdemont, únic candidat

Finalment, el vicepresident d'Òmnium ha assenyalat que, a hores d'ara, Puigdemont és «l'únic candidat que hi ha sobre la taula» per presidir la Generalitat i ha insistit que les forces sobiranistes treballin «per fer possible aquest mandat sorgit de les urnes», ha declarat.

 

A més, l'entitat demana un exercici d'autocrítica i sinceritat amb ells mateixos i insta als partits sobiranistes a «no deixar-se espantar per la força d'un Estat que utilitza tots els mecanismes per silenciar-nos».

 

 

 

 

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris