L'«operació papereta», l'última iniciativa de JxCat de cara a les eleccions

Demanen 10 euros a 25.000 persones per poder accedir a totes les llars catalanes

Puigdemont, Comín i Ponsatí
Puigdemont, Comín i Ponsatí posen en marxa l'«Operació papereta» | Catalunya Diari

Per tal de poder finançar les eleccions europees del 26 de maig, JxCat ha iniciat una iniciativa per mirar d'aconseguir l'objectiu. Per dur a terme aquestes eleccions han iniciat l'«Operació papereta», en la qual s'assegura que si 25.000 persones donen 10 euros «podrem produir, imprimir i repartir a totes les llars de Catalunya la papereta per votar el President Puigdemont».

Campanya per les europees

Aquesta operació s'ha posat en marxa poc després que la Junta Electoral Central (JEC) hagi permès Puigdemont ser candidat per les eleccions europees. D'aquesta manera, el gabinet de treball de Puigdemont està format per Toni Comín i Clara Ponsatí. Així, han pogut començar i participar en la campanya que va començar la passada mitjanit, coincidint amb les eleccions locals.

Ha estat mitjançant un missatge a Twitter on ha donat a conèixer la creació de la pàgina de donacions, acompanyant el text amb un vídeo parlant sobre l'exili a Bèlgica. Explica que «el camí de l'exili no és fàcil. Des del primer dia d'exili hem continuat fent política per defensar els nostres drets i fer la causa catalana un affair europeu».

Com es pot veure al vídeo, els tres representants de JxCat subratllen que: «A tots els que ens volen silenciats, derrotats, empresonats i oblidats, diguem-los clarament aquest 26 de maig a Catalunya i a Europa que no ens rendirem i que guanyarem».

Puigdemont demana concentrar el vot

Carles Puigdemont demana concentrar el vot independentista al voltant de la seva figura perquè el govern de l'1-O tingui «veu i vot» al Parlament Europeu. Només així, assegura Puigdemont, Catalunya pot «forçar» l'Estat i «fer-lo moure en la direcció correcta del diàleg». El diàleg, afegeix l'expresident de la Generalitat, només hi serà «si hi ha pressió i vigilància des del cor d'Europa». Puigdemont n'ha parlat des de Bèlgica, en una connexió en directe amb Mataró, on Junts per Catalunya feia aquest dissabte el seu acte central al Maresme. «Que el 26-M tinguin clar que no ens rendim i que guanyarem», ha etzibat.

Puigdemont assegura que des del Parlament Europeu es podrà continuar defensant el mandat de l'1-O, però amb millors condicions que les de l'últim any i mig. «A la gent no la poden silenciar i hem de poder continuar fent la feina», assegura. És per això que Puigdmeont demana ser escollit eurodiputat i que l'independentisme entri al Parlament «amb molta força».

També pots llegir:


Comentaris

envia el comentari