Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El TSJC arxiva la causa contra Buch pels locals de l'1-O

Operació policial contra l'ACM que afecta l'època de Miquel Buch

Matí d'escorcolls: també han inspeccionat el despatx de Boye i una agència de viatges de Vic

El TSJC arxiva la causa contra Buch pels locals de l'1-O | CatalunyaDiari.com

Diversos d'agents de la  Policia Nacional estan escorcollant aquest dilluns al matí la seu de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) en el marc d'una investigació judicial per presumpta malversació de fons. Aquest fet afecta directament Miquel Buch, actual conseller d'Interior, ja que va ser president en els anys que s'investiguen, concretament entre el 2011 i el 2018. Tot i això, Buch podria no ser investigat per aquesta causa en aquests moments.

El resultat de més d'un any d'investigacions

Segons explica ' El Confidencial', l'operació és el resultat de més d'un any d'investigació de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional. A més de l'ACM, s'està registrant diverses empreses, entre elles, una agència de viatges que hauria rebut contractes d'aquest organisme.

Els responsables polítics de l'entitat s'haurien concertat per concedir adjudicacions per un preu superior al real. Les indagacions haurien conclòs que una part d'aquest sobrecost hauria acabat a les butxaques dels presumptes membres de la xarxa. 

Així mateix, una altra part dels fons hauria estat utilitzada per a finançar activitats i iniciatives relacionades amb el procés independentista. Durant el període sota sospita, l'ACM va estar controlada per l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya, actual PDeCAT, immersa també en l'escàndol del 3%.

Un altre escorcoll a Vic

Consulta aquí les imatges de la manifestació de Diada d'aquest 2019 a Barcelona.
A primera hora del matí ja s'ha registrat el despatx de Gonzalo Boye  | Redacció

Diversos agents de la Policia Nacional registren en aquests moments  l’oficina de Viatges Alemany a Vic a la recerca d'informació sobre viatges  relacionats amb les entitats sobiranistes com Òmnium, l'ANC o l'AMI; especialment pel que fa la relació d'aquests desplaçaments per tal de visitar el president Carles Puigdemont a Bèlgica.