ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

L'oposició acusa Vergés de falta de transparència

La consellera admet que han «pogut tardar» a respondre preguntes però garanteix que «sempre» acudirà al Parlament

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista el 28 de juliol de 2019.
La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu. | ACN

L'oposició al Parlament ha aprofitat la compareixença de la consellera de Salut, Alba Vergés, a la comissió del ram per retreure-li falta de transparència durant la pandèmia de covid-19. Ella s'ha defensat dient que «sempre» que ha estat requerida ha comparegut a la cambra i assegurant que «mai hi ha hagut manca de voluntat».

«Sempre que m'han demanat alguna cosa, malgrat que hagi pogut tardar i espero que ho comprenguin, sempre he intentat respondre els vostres missatges», ha afirmat. Ho ha dit després que C's, el PSC-Units i el PPC l'hagin acusat de menystenir el Parlament i no donar resposta ni als grups ni a la premsa.

Crítiques de C's, el PSC i el PP

El diputat de C's Jorge Soler ha recordat que han presentat «més de 100 preguntes» dirigides a la consellera i ha criticat a la consellera «sortir corrent» després de l'última sessió de control al Parlament. «Com ho podem fer per tenir les respostes que l'oposició espera? Em consta que també hi ha malestar a la premsa perquè vostè no contesta», li ha etzibat.

La socialista Assumpta Escarp també ha lamentat una «manca total i absoluta de transparència i de respecte» cap a la Comissió de Salut. «Només compareix quan els diferents grups parlamentaris fan demandes i aleshores s'acumulen a una», ha criticat, i ha afegit que el Departament de Salut «no contesta cap de les preguntes que es fan per escrit».

Per part del PPC, Santi Rodríguez, ha valorat la compareixença d'aquest divendres com a «especialment valuosa per escassa» i s'ha sumat als retrets de Cs i el PSC-Units. El diputat popular ha assenyalat «manca d'informació i relació amb els grups parlamentaris».

Algun retret, fins i tot, de JxCat

Fins i tot el diputat de JxCat Lluís Guinó ha instat Vergés a "estar més en contacte amb el Parlament". Guinó ha admès que «s'han donat unes circumstàncies molt especials» i que la pandèmia «necessita d'una dedicació total i ha estat molt complicada aquesta interacció amb el Parlament».


Comentaris

envia el comentari