La consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista el 28 de juliol de 2019.

L'oposició acusa Vergés de falta de transparència

La consellera admet que han «pogut tardar» a respondre preguntes però garanteix que «sempre» acudirà al Parlament

L'oposició al Parlament  ha aprofitat la compareixença de la consellera de Salut, Alba Vergés, a la comissió del ram per retreure-li falta de transparència durant la pandèmia de covid-19. Ella s'ha defensat dient que «sempre» que ha estat requerida ha comparegut a la cambra i assegurant que «mai hi ha hagut manca de voluntat».

«Sempre que m'han demanat alguna cosa, malgrat que hagi pogut tardar i espero que ho comprenguin, sempre he intentat respondre els vostres missatges», ha afirmat. Ho ha dit després que  C's, el PSC-Units i el PPC l'hagin acusat de menystenir el Parlament i no donar resposta ni als grups ni a la premsa.

Crítiques de C's, el PSC i el PP

El diputat de C's Jorge Soler  ha recordat que han presentat «més de 100 preguntes» dirigides a la consellera i ha criticat a la consellera «sortir corrent» després de l'última sessió de control al Parlament. «Com ho podem fer per tenir les respostes que l'oposició espera? Em consta que també hi ha malestar a la premsa perquè vostè no contesta», li ha etzibat.

La socialista Assumpta Escarp també ha lamentat una «manca total i absoluta de transparència i de respecte» cap a la Comissió de Salut. «Només compareix quan els diferents grups parlamentaris fan demandes i aleshores s'acumulen a una», ha criticat, i ha afegit que el Departament de Salut «no contesta cap de les preguntes que es fan per escrit».

Per part del PPC, Santi Rodríguez, ha valorat la compareixença d'aquest divendres com a «especialment valuosa per escassa» i s'ha sumat als retrets de Cs i el PSC-Units. El diputat popular ha assenyalat «manca d'informació i relació amb els grups parlamentaris».

Algun retret, fins i tot, de JxCat

Fins i tot el diputat de JxCat Lluís Guinó ha instat Vergés a "estar més en contacte amb el Parlament". Guinó ha admès que «s'han donat unes circumstàncies molt especials» i que la pandèmia «necessita d'una dedicació total i ha estat molt complicada aquesta interacció amb el Parlament».