Rubén Guijarro durant la seva intervenció al ple de la moció de censura de Badalona, el 8 de novembre de 2021

L'oposició expulsa Albiol de l'alcaldia de Badalona i el PSC agafa les regnes

Aquesta és la cinquena investidura que viu l'Ajuntament de Badalona en els darrers sis anys.

La ciutat de Badalona ja s'ha acostumat als canvis polítics tan sobtats. És per això que un altre gir de guió d'última hora no ha sorprès la ciutadania, i la moció de censura contra Xavier Garcia Albiol (PP) ha seguit el camí marcat pels grups que formen l'oposició. Rubén Guijarro, el nou alcalde investit al ple extraordinari d'aquest dilluns 8 de novembre, ha mostrat el seu compromís per «reparar» la imatge de la ciutat postAlbiol i allunyar-la de «la corrupció i la mentida».

El cinquè alcalde durant els últims sis anys

Comptant el ple extraordinari celebrat aquest 8 de novembre, aquesta és la cinquena investidura que viu l'Ajuntament de Badalona en els darrers sis anys.

Si Guijarro aconsegueix arribar al final del seu mandat, amb les eleccions al mes de maig de l'any 2023, superarà la mitjana d'estada d'un alcalde en el càrrec, que és de poc més de catorze mesos. El nou alcalde s'ha referit precisament a aquesta situació durant el seu discurs, i ha assegurat que recuperarà l'estabilitat institucional al consistori. 

A més, ha aprofitat per dir que lamenta que els diferents escàndols polítics hagin estat els protagonistes durant els últims anys, tenint als veïns com a «figurants», i que aquesta etapa d'inestabilitat política «acaba avui».

Els partits de l'oposició, satisfets amb la moció de censura

Guijarro ha vist amb «tristesa i vergonya» que Albiol s'hagi «atrinxerat» a l'alcaldia i hagi mantingut les seves «mentides». Pel que fa al portaveu d'ERC, Àlex Montornès, ha lamentat que García Albiol no hagi fet «res per redimir-se» dels seus errors i hagi obligat a l'oposició a «netejar Badalona».

Des de Guanyem Badalona en Comú s'han mostrat contents per «interrompre» el govern del PP mentre que David Torrents, el cap de files de JxCat ha assegurat que «estem davant una emergència política i social i l'alcalde s'ha gastat diners en propaganda que es podria haver utilitzat en rescatar persones», fent referència al caire propagandístic de l'anterior partit.

Per acabar, la líder d'En Comú Podem ha aclarit que la moció de censura és un deure amb la ciutadania perquè no es podia entendre que es deixés a l'alcaldia «uns polítics que volien muntar negocis a un paradís fiscal».

Albiol, amb la mirada en les eleccions del 2023

El fins avui alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha situat la moció de censura com el «compte enrere a l'esperança que arribarà el 2023». El cap de files del PP ha aclarit que seguirà millorant resultats electorals i assolirà la majoria absoluta en les pròximes eleccions. La moció de censura que ha acabat avui amb el seu mandat va venir propiciada per l'aparació del polític popular als Papers de Pandora.

Albiol creu que el nou govern no funcionarà, ja que l'únic projecte que comparteixen els partits del nou govern és allunyar-lo de l'alcaldia.