Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament

C's, PSC, Comuns i PPC es queixen que Torra no els respon a les sessions de control

Demanen empara perquè no es vulnerin els drets de diputats

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament
Quim Torra, en una imatge d'arxiu d'aquest dimecres al Parlament de Catalunya. | ACN

C's, PSC-Units, CatECP i PPC han presentat conjuntament un escrit de queixa a la Mesa del Parlament en considerar que hi ha membres del Govern que no els responen les preguntes en la sessió de control al ple de la cambra. Una queixa motivada per la sessió d'aquest dimecres en què tant PPC com C's van denunciar que el president de la Generalitat, Quim Torra, havia utilitzat la sessió de control per denunciar la «judicialització» del procés sense contestar les seves preguntes i, per tant, vulnerant els seus drets com a diputats. En l'escrit, els grups diuen que es "buida de contingut la funció de control" i demanen empara a la Mesa.

Acusen Torrent de protegir Torra

Concretament, ahir, el diputat del PPC Alejandro Fernández va preguntar a Torra per la limitació del preu del lloguer i el president va aprofitar per denunciar la «repressió judicial» coincidint amb la citació de la portaveu de JxCat, Laura Borràs, al Tribunal Suprem. En roda de premsa, el diputat del PPC  Santi Rodríguez  ha assenyalat que el president del Parlament, Roger Torrent, té l'obligació d'actuar amb neutralitat i ha lamentat que ahir no ho va fer tot i que se li va demanar explícitament. «No pot quedar sense cap mena d'actuació que s'ignorin sistemàticament les sessions de control», ha afegit Rodríguez des de la sala de premsa del Parlament.

El text registrat pels grups de l'oposició assegura que en les sessions de control darrerament alguns membres del Govern han aprofitat per introduir «noves qüestions que no tenen cap relació de coherència i congruència amb la qüestió plantejada». I afegeixen que d'aquesta manera «s'omet a donar la més mínima resposta» a les preguntes formulades per l'oposició.

Demanen a la Mesa l'empara dels seus drets com a diputats

A més, asseguren que davant d'aquest tipus d'actuació s'estaria obrint un nou debat «amb la conseqüent obligació del president del Parlament  d'advertir d'aquest fet». En resum, demanen a la Mesa l'empara dels seus drets com a diputats i que traslladi al Govern la necessitat que compleixi el reglament del Parlament. La CUP  ha decidit no signar la queixa en considerar-la oportunista ja que el malestar ve de la resposta de Torra denunciant la «repressió».