IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Ordenen als ajuntaments de l'Alt Empordà treure els símbols independentistes

La Junta Electoral de la zona de Figueres ha concedit un termini màxim de 48 hores perquè els consistoris compleixin

La Junta Electoral ha ordenat a tots els ajuntaments de l'Alt Empordà treure qualsevol símbol independentista
La Junta Electoral ha ordenat a tots els ajuntaments de l'Alt Empordà treure qualsevol símbol independentista | CatalunyaDiari.cat

La Junta Electoral ha donat un termini de 48 hores a tots els ajuntaments de l'Alt Empordà perquè trenquin les pancartes, i també qualsevol altre símbol o eslògan de caràcter independentista dels edificis públics. Una ordre que inclou també els llaços grocs i les estelades. L'ordre ha estat dictada a la Junta Electoral de Zona de Figueres, però s'ha fet extensiu al Consell Comarcal de l'Alt Empordà. 

Ciutadans va demanar recentment una petició sobre l'Ajuntament de Figures per garantir, segons la formació, «el principi de neutralitat política». Actualment, l'ajuntament d'aquest municipi té penjada una pancarta en anglès, de l'ANC, amb el lema «l'autodeterminació és un dret, no un crim». Els taronges, per la seva part, ha celebrat la decisió de la Junta Electoral i ha declarat que serà un primer pas per treure «la propaganda separatista». 

Quim Torra recorre la resolució que l'obliga a treure llaços grocs

Quim Torra mantindrà els llaços grocs als edificis de la Generalitat. Després de l'ultimàtum de la Junta Electoral Central (JEC) al president perquè retiri dels edificis públics que depenen de la Generalitat de Catalunya les estelades i els llaços grocs, el cap del Govern ha decidit no acatar l'ordre. A través d'un escrit, el president ha avançat que presentarà un recurs contra la resolució, en considerar que, en cap cas, es tracta de «símbols partidistes». 

Torra constata que hi ha «dificultat legal» per complir amb el requeriment de la JEC. Així, l'executiu manté tant la pancarta que demana la llibertat dels «presos polítics i exiliats» a la façana del Palau de la Generalitat, com la resta de llaços grocs que hi ha als edificis oficials del Govern. A més, el president demana que reconsideri l'ordre de retirada.

Denuncia censura a la llibertat d'expressió

Amb aquest escrit Torra denunciava un «nou intent de censura a la llibertat d'expressió per part de l'Estat» i, al mateix temps, posava en dubte la «neutralitat» de la Junta Electoral. Així doncs, el president de la Generalitat vol donar una «oportunitat a l'Estat» per rectificar una posició que «vulnera la llibertat d'expressió».


Comentaris

envia el comentari