Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Boye i Puigdemont

Ordenen embargar a Boye una responsabilitat civil a què va ser condemnat el 1988

Així ho ha dictat la Secció Primera de la Sala del Penal de l'Audiència Nacional

Boye i Puigdemont, l'abril de 2018 a Neumünster.
Boye i Puigdemont, l'abril de 2018 a Neumünster. | CatalunyaDiari.cat

L'advocat Gonzalo Boye haurà d'indemnitzar l'empresari Emiliano Revilla. Boye va ser condemnat per aquest segrest per part d'ETA, que va tenir lloc el 1988, a pena de presó i a una responsabilitat civil solidària amb la resta d'acusats de 200 milions de pessetes, és a dir, 1,2 milions d'euros. Ara, hi haurà de fer front. Així ho estableix la Secció Primera de la Sala del Penal de l'Audiència Nacional en una interlocutòria en què ordena executar la responsabilitat civil de qui ara és advocat de Carles Puigdemont i Quim Torra, en rebutjar que aquesta hagi prescrit.

Per això, i malgrat comptar amb el pronunciament en contra de la Fiscalia, el tribunal ordena fer efectius els embargaments que ja es van acordar en el seu dia i «aprofundir en la investigació patrimonial» de l'advocat.

Boye va estar a la presó per un delcite de detenció il·legal

Boye va ser condemnat el 1996 com a autor responsable d'un delicte de detenció il·legal a la pena de 14 anys i 8 mesos de presó, dels quals en va complir sis. Va ser precisament en la seva estada a la presó on Boye es va llicenciar en Dret. Un any abans d'obtenir la llibertat condicional havia comunicat que s'abonaria de forma fraccionada el pagament de la indemnització, a raó de 5.000 pessetes mensuals.

El 2008, l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT)  va presentar un escrit en el qual informava que no s'havia satisfet la responsabilitat civil i demanava fer la investigació patrimonial, ordenada després per la Fiscalia. Boye al·lega que la responsabilitat civil reclamada va prescriure el 5 d'agost de 2012, 15 anys després de l'«últim i únic requeriment de pagament efectuat» en aquest procediment, però l'Audiència Nacional rebutja aquest argument a l'entendre que hi ha «actes per interrompre» la prescripció. Un d'aquests actes és aquesta investigació patrimonial ordenada per Fiscalia el 2008.

També et pot interessar...