Ordre d'expulsió contra un dels detinguts durant la nit de divendres a Catalunya

Associacions d'advocats defensen que l'ordre d'expulsió vulnera els drets del detingut

Policia Nacional
Policia Nacional enduent-se una perona detinguda | Twitter

Segons informa la cooperativa d'assessorament jurídic Iacta Advocades a través del seu perfil de Twitter, s'ha iniciat un procés d'expulsió contra un dels detinguts durant la nit del passat divendres en el marc de les mobilitzacions contra la sentència del procés. Segons aquest servei d'advocades, l'ordre d'expulsió per raons d'ordre públic i seguretat és del tot injustificada.

A través d'un fil de conversa a Twitter, la cooperativa exposa els motius pel qual aquest ordenament vulnera els drets fonamentals de la persona afectada. El cas en qüestió és el d'un ciutadà extracomunitari amb residència permanent de familiar comunitari sobre el qual pesa una ordre d'expulsió via l'article 15.1 del Real Decret 240/2007.

Segons aquest article, s'ha de valorar l'expulsió tenint en compte la duració de la residència, la seva integració sociocultural o la situació familiar entre altres motius. D'altra banda, l'article 15.5 assenyala que s'ha de valorar únicament la conducta de l'individu i no el context en el qual es produeix.

No obstant això, Iacta Advocades creu que en aquest cas s'aplica «un règim d'excepcionalitat», ja que no s'ha tingut en compte el seu arrelament, l'interès del fill d'aquest i el fet de no tenir antecedents penals, sinó únicament el context de les manifestacions en el qual es va produir la seva detenció.

També et pot interessar...


Comentaris
nairmar
ja pots tornar al teu país, idiot!!!
Pau ll
Que se n vagi! Aquests malparits trinxen la feina que fa tanta gent amb tanta il.lusió! A tirar pedres a casa seva!!!!
Uuu
I després direu de vox racistes de merda

envia el comentari