Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Quim Torra, a la seva reunió al Palau de la Generalitat el 6 de febrer de 2020.

La indicació de Torra a Sánchez: «Crec que has d'anar a la meva dreta»

Torra li donava així el lloc prtocol·lari de més importància

Pedro Sánchez i Quim Torra, a la seva reunió al Palau de la Generalitat el 6 de febrer de 2020.
Pedro Sánchez i Quim Torra, a la seva reunió d'aquest dijous al Palau de la Generalitat. | Europa Press

La recepció a Pedro Sánchez va ser preparada de manera minuciosa, aquest dijous, al . Palau de la Generalitat.  El president Torra va esperar el mandatari espanyol a l'entrada oficial de l'edifici, a una plaça de Sant Jaume protegida amb les màximes mesures de seguretat. A més, però, Torra  va estar molt atent als detalls protocol·laris de la visita. Només saludar Sánchez, els presidents català i espanyol van travessar el llindar de la porta i Torra va haver de donar una ordre a Sánchez en forma d'indicació de protocol: «Crec que has d'anar a la meva dreta».

D'aquesta manera i davant d'un  Pedro Sánchez  més tens i menys atent a les qüestions protocol·làries, Quim Torra li cedia el lloc que, per protocol, li tocava com a autoritat de rang superior. El detall va sorprendre a Moncloa i a bona part de la premsa, amb el president català cedint a Sánchez el lloc preeminent.

L'altre error de protocol: la manca de salutació a la senyera

Hi ha una altra situació en l'arribada de Sánchez a Palau que va esdevenir un error de protocol, en aquest cas, no corregit. Torra i Sánchez van passar revista de la Guàrdia d'Honor dels Mossos d'Esquadra, vestida de gala per a l'ocasió. En un moment donat, cal aturar-se i fer una salutació d'honor a la bandera de Catalunya. Tal com es pot veure a les imatges, Torra s'atura i s'hi inclia, però Sánchez no se n'adona i quan ho fa, es gira cap a Torra, fa un intent de retrocedir, però ho acaba deixant córrer perquè el president de la Generalitat ja ha acabat la seva salutació.

També et pot interessar...