YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Oriol, el fill de Jordi Sànchez: «En part, normalitzem la situació per sobreviure»

«Durant aquest any, jo i la meves germanes només hem vist el meu pare dos dies sencers», denuncia el fill de l'expresident de l'ANC

Jordi Sánchez
Jordi Sánchez compleix un any empresonat pels fets del 20-S   | Cedida

 

Un any d’autèntica consternació a casa de Jordi Sànchez. L’expresident de l’ANC i número dos de Junts per Catalunya va ser empresonat el 16 d’octubre de 2017 davant la incredulitat de l’independentisme i, com no podia ser d’altra manera, davant el desconcert dels seus familiars. Un any després d’aquella taxativa decisió judicial, doncs, el fill de Sànchez, Oriol Sànchez, ha volgut trencar el seu silenci i denunciar l’empresonament del seu pare.

«Durant aquest any, jo i la meves germanes només hem vist el meu pare dos dies sencers», relata el mateix Oriol en una entrevista a ‘La Directa’ mentre al·lega: «Continuar mantenint aquest relat de violència és l’única manera de mantenir-los tancats. L’objectiu era escapçar el moviment i atacar els líders, i tant el Jordi Cuixart com el meu pare en formen part».

Normalitzar la situació, un salvavides

«Potser en part, normalitzem la situació per poder sobreviure. Hem de continuar denunciant la situació, però existeix un cert mecanisme d’adaptació per poder tirar endavant», explica el mateix fill de Sànchez per explicar quin és el seu dia a dia.

Oriol Sànchez, en una entrevista a TV3
Oriol Sànchez, en una entrevista a TV3, diu que necessita normalitzar la situació   | TV3

 

Una vida quotidiana, però, plena d’impediments i marcada per l’empresonament del seu pare. «La primera visita és un dels moments que més impacten» , explica un Oriol Sánchez que denuncia l’escàs temps que ha pogut passar amb el seu pare des del seu empresonament a Soto del Real i posterior trasllat a Lledoners: «A més del cost emocional que implica una visita, al principi s’hi sumava el cansament físic de les vuit o nou hores fins a Madrid. Com a màxim feies un vis-a vis de dues hores i si no, 40 minuts amb un vidre pel mig».

«Sincerament, no pensava que la gent entraria a presó»

És el darrer clam d’Oriol Sànchez. El fill de l’expresident de l’ANC explica que no creia que la situació arribaria fins a aquest punt però que «amb la violència policial de l’1-O les coses no anaven per bon camí i començava a intuir que estaven disposats a tot i més i que les coses podien anar cap a pitjor».

Finalment, Oriol Sànchez acaba explicant que, segons ell, el judici tindrà unes garanties escasses. «Espero que al judici s’hi faci justícia, però no hi ha garanties. Totes les famílies en general i els propis presos i exiliats estem mentalitzats que no hi haurà les garanties suficients», conclou Sànchez a ‘La Directa’.


Comentaris

envia el comentari