Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras

Junqueras s'acomiada del Parlament: «Guanyarem i tornarem a trobar-nos»

El president d'ERC tanca una etapa assegurant que no es rendirà tot i les «amenaces» i la presó

Junqueras
ERC guanyaria les eleccions generals i l'independentisme mantindria la majoria absoluta | CatalunyaDiari.cat

 

El president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha acomiadat aquest dijous del Parlament de Catalunya després de ser escollit diputat del Congrés a les eleccions generals del 28-A. Ho ha fet a través d'una carta que ha llegit el diputat dels republicans Gerard Gómez del Moral, que també ha dit adeu a la cambra catalana per anar a la cambra baixa.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha donat la paraula en la sessió d'aquest dimecres a diputats autonòmics que abandonaran la Cambra catalana perquè han estat triats parlamentaris del Congrés: Gerard Gómez del Moral (ERC), Laura Borràs (JxCat) i Inés Arrimadas (Cs).

«Us enyoro avui i us trobaré a faltar demà»

En la carta, Junqueras s'ha mostrat «trist i esperançat» en tancar una etapa: «Esperançat perquè estic convençut que guanyarem i ens tornarem a retrobar en aquest hemicicle però trist per deixar aquesta cambra que tant estimo». Junqueras ha afegit que no es rendirà i continuarà defensat la democràcia i la llibertat arreu tot i les «amenaces» i la presó.

Junqueras ha recordat que ha estat diputat al Parlament des del 2012, on assegura que s'han viscut «alguns dels moments més importants de les nostres vides i de la història recent del país». En una carta que, segons diu, ha escrit des de la «soledat» d'una cel·la, el president d'ERC recorda les estones passades a la cambra catalana. «Us enyoro avui i us trobaré a faltar demà», ha assegurat.

«No ens aturarem»

«Avui tanca una etapa que va començar el 2012 com a diputat d’aquest Parlament. La tanco sabent que no ens aturarem i no ens rendirem encara que ens amenacin o ens empresonin. Si algú creia que desistiríem o renunciaríem és que no ens coneixen», ha avisat Junqueras. 

De fet, el líder dels republicans s'acomiada, però no per sempre: «Tornaré i ens retrobarem, perquè guanyarem. Perquè és aquí on s’han de discutir i dirimir els conflictes polítics, escoltant i parlant amb tothom, com sempre hem fet. I perquè la democràcia, la justícia i la llibertat sempre guanya», ha conclòs. 

Després de llegir la carta, Gómez del Moral ha recordat com «el dia més dur» que ha viscut al Parlament l'abraçada amb el diputat de JxCat Jordi Turull el dia abans de tornar a ser empresonat, en el marc de la primera sessió d'investidura del mateix Turull.