Oriol Junqueras afirma que «ha arribat el moment d'assumir el risc de la llibertat»

L'ANC ja va demanar a Puigdemont que acabés amb el temps de diàleg i fes efectiva la proclamació de la independència

Ahir l'ANC demanava a Carles Puigdemont que posés fi al temps de diàleg que havia obert amb l'Estat i fes efectiva la proclamació d'independència que va anunciar al ple del Parlament del passat 10 d'octubre. Per la seva banda, Mariano Rajoy instava a la Generalitat a explicar si aquesta declaració del president havia estat vàlida o no, i de ser així, demanava que se'n retractessin per escrit. És més, Rajoy donava a Puigdemont un termini que acabarà el pròxim dilluns a les 10 del matí, moment en què, l'Estat previsiblement aplicarà l'article 155 de la Constitució.

I és que no només, el govern espanyol exigeix saber si es va proclamar la independència o no. Des de la CUP demanen que es deixin clares les coses i que s'acabi amb el termini establert pel diàleg i es proclami la República Catalana. És més, després de la suspensió de la independència que va fer Puigdemont, els cupaires van condemnar l'actuació del Govern català i van anunciar que la confiança estava «tocada». Per aquest motiu, consell polític del partit anticapitalista debatrà aquest cap de setmana si abandonen o no l'activitat parlamentària, fet que si es compleix, deixarà a Junts pel Sí en minoria.

Per tant, són molts els que estan manifestant el seu descontentament amb la situació actual i demanen a Puigdemont que faci un pas endavant. Concretament l'exeurodiputat d'ERC, Ernest Maragall, publicava ahir al seu Twitter un missatge que deia: «Ahir al Congrés, avui a Plaça Catalunya el mateix missatge: rendició o repressió. Carles Puigdemont i Oriol Junqueras és l'hora d'assumir el risc de la llibertat». El post era ràpidament contestat pel vicepresident de la Generalitat que afirmava: «Totalment d'acord». Aquesta resposta ha fet pensar que la Generalitat podria acabar amb el temps de diàleg i continuar avançant cap a la independència de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari