IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Oriol Junqueras avisa en un article que «haurem de prendre decisions i no sempre seran fàcils d'entendre»

El vicepresident demana «perseverança» i «força»

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, dipositant el seu vot a la urna del Parlament el 27 d'octubre.
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, dipositant el seu vot a l'urna del Parlament el 27 d'octubre. | CatalunyaDiari.cat

Després que aquest dissabte el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, enviés un missatge institucional des de la Delegació de la Generalitat a Girona on demanava fer una «oposició democràtica al 155», aquest diumenge, 27 d'octubre, és el torn del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. En un extens article publicat a 'El Punt Avui', sota el títol «En el camí que ens queda per recórrer», Junqueras —com Puigdemont— demana «perseverança» i «força» davant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que pretén «usurpar institucions». El vicepresident avisa que «haurem de prendre decisions i no sempre seran fàcils d'entendre» en els pròxims dies.

Junqueras recorda en el seu article les traves que el govern espanyol ha posat en moltes de les lleis del Parlament. «Res del que puguem decidir, per just i desitjat que sigui, es pot fer si el govern del PP, o del PSOE, o de tots ells, no ho autoritza» diu Junqueras, mentre afirma que estem patint «un procés d'involució de l'autogovern constant i sostingut». Junqueras critica que «mai com ara hem vist amb tanta cruesa com s'afanyaven a canviar la legislació», fent referència a la llei que facilitava a les empreses catalanes canviar la seva seu social, i també destaca les pressions que empresaris de Catalunya han rebut per part del govern espanyol per tal que canviïn la seva seu. El vicepresident català reitera la negativa del govern espanyol per a dur a terme un diàleg, i assenyala que «sempre ens hem trobat el mateix mur d'incomprensió, el mateix rebuig, la mateixa actitud de menyspreu, la decidida voluntat de no reconèixer l'altre com a subjecte de drets, com a interlocutor», mentre critica que «mai ens han intentat seduir sinó que han volgut resoldre el malestar creixent a Catalunya amb arrogància i visceralitat». 

Oriol Junqueras declara que els pròxims dies «haurem de prendre decisions i no sempre seran fàcil d'entendre», i tot seguit fa referència a la necessitat d'una «estratègia compartida» que deia el secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachín, mentre li agraeix «el seu inequívoc amb la llibertat i la justícia». Junqueras diu que «el camí que ens queda per recórrer» serà «llarg i costerut» i que és imprescindible «teixit sòlides aliances amb tots aquells actors socials i econòmics» que volen construir un Estat al servei de la ciutadania. Assumeix que el govern espanyol posarà traves a l'objectiu polític del Govern, però que l'obligació és «seguir endavant». Junqueras, davant del 155, demana perseverança i força, mentre que assegura que no «restarem impassibles» front l'aplicació de l'article: «La resposta a la usurpació de les institucions, del 155, ha d'esdevenir un clam i una prioritat». Així, el vicepresident del Govern insta els catalans a «perseverar sempre» i a actuar «des del civisme i l'actitud pacífica».


Comentaris

envia el comentari