Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

«La distància amb els seus fills», el gran maldecap de Junqueras

«Marxo a Madrid, trigaré molt a tornar. Cuideu de la Neus i els nens», expliquen que va dir Junqueras abans de ser empresonat

Oriol Junqueras continua empresonat a Lledoners, però manté els seus ideals segons els seus amics
Oriol Junqueras continua empresonat a Lledoners, però manté els seus ideals segons els seus amics | CatalunyaDiari.cat

 

Continua el periple interminable de Junqueras a la presó. El líder d’Esquerra Republicana i antiga mà dreta de Carles Puigdemont travessa, des de Lledoners, els dies més complicats de la seva vida. En aquest context, doncs, el seu antic assessor Sergi Sol, que ha presentat el llibre ‘Oriol Junqueras, fins que siguem lliures’, ha posat en relleu la situació que viu el líder independentista a la presó.

«El que més li costa de portar a l'Oriol és la distància amb els seus fills», ha comentat Sergi Sol, segons recull ‘Empordà.info', mentre al·legava: «Té una nena de dos anys. Imagineu quina referència paterna pot tenir una nena de dos anys que veu al seu pare dues hores al mes».

«L’Oriol ens vol determinats»

En aquesta mateixa línia, el seu exassessor, Sergi Sol, anava un pèl més enllà per explicar que, tot i estar a la presó, Junqueras continua plenament convençut dels seus ideals: «L'Oriol m'ha donat un encàrrec per a tots vosaltres;  no vol veure ni un sol plor, ni un sol lament. Ens vol determinats, segurs i combatents. Només així aconseguirem els nostres objectius».

La Jutgessa podria demanar presó preventiva per als citats
Oriol Junqueras, a la seva entrada al Tribunal Suprem | CatalunyaDiari.cat

 

Justo Molinero, amic de Junqueras i assistent a la presentació del llibre que es va fer ahir a l’Escala, prosseguia al fil de Sol per destacar la vessant més íntima del líder d’ERC. «La seva grandesa és que pots parlar-hi de tot, pensis o no com ell. Un home de conviccions fermes, però absolutament dialogant. D’aquelles que tots els països necessiten».

«Marxo a Madrid, trigaré molt a tornar»

Va ser, segons el seu amic de Maxi Calero, l’última proclama de Junqueras abans d’exposar-se a la decisió del Tribunal Suprem sobre el seu futur. «Quan marxava a Madrid ens va dir: marxo i trigaré molt a tornar. Cuideu de la Neus i els nens», va relatar Calero, un dels homes de més confiança de Junqueras.