Oriol Junqueras envia una carta als membres d'ERC: «Feu la millor campanya de les vostres vides»

En un acte a Barcelona, ERC ha mostrat la «diversitat» de les seves llistes amb els seus candidats d'origen estranger
Les candidates d'ERC Sandra Rodríguez, Marta Rovira i Najat Driouech | CatalunyaDiari.cat

 

El candidat d'ERC a les eleccions del pròxim 21-D, Oriol Junqueras, ha demanat als membres del seu partit sortir a guanyar els comicis des del primer dia: «Feu la millor campanya de les vostres vides». Ho ha explicat aquest dimecres, en un acte de campanya, la diputada d'ERC al Congrés, Anna Surra, la qual ha llegit una carta que Junqueras li ha fet arribar des de la presó i en la qual li demana fer «tot el possible per guanyar les eleccions del 21 de desembre».

 

A la carta, Junqueras li explica que els empresonats troben a faltar les seves famílies però, alhora, se senten reconfortats «per l'estima i l'ajuda que reben» els seus familiars per part de molta gent, i conclou que les dues premisses clau per als republicans en aquests comicis són lluitar i guanyar.

 

 

Els candidats d'origen estranger d'ERC

El fragment d'aquesta carta s'ha llegit en un acte d'ERC al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) on s'ha volgut mostrar la «diversitat» de les seves llistes, ja que han intervingut diversos candidats i càrrecs electes dels republicans d'origen estranger, com la presentadora de l'acte, la número 74 per Barcelona i d'origen colombià, Sandra Rodríguez.

 

També ha parlat la número 10 per Barcelona i d'origen marroquí, Najat Driouech, que ha defensat «el dret a decidir» de les dones de portar vel  —ella en porta—, però ha advertit que vol anar al Parlament a representar a tots els catalans, no només a les dones que vesteixen com ella.

 

El senador d'ERC i d'origen indi, Robert Masih, ha reivindicat el paper que té la comunitat asiàtica a Catalunya a l'hora de fomentar l'activitat econòmica a través de les exportacions i importacions, i ha destacat la importància d'aprendre el català per augmentar la seva «participació» en la societat.

 

El regidor d'ERC a Sabadell i d'origen uruguaià, Gabriel Fernández, ha volgut combatre la idea què les ajudes socials beneficien més als immigrants i ho ha fet posant exemples: de les 5.000 beques menjador de Sabadell, només el 17% són per a nens que no tenen la nacionalitat espanyola. «És una mentida que es repeteix, però no hi ha cap ajuda que es doni per raons d'origen. Són ajudes per a persones en situació de vulnerabilitat. No tenen a veure ni amb un passaport ni amb un DNI», ha assegurat el regidor.

 

Anna Surra, d'origen uruguaià, ha elogiat que la llei de transitorietat jurídica que va aprovar el Parlament —i que després va tombar el Constitucional— deia «clarament» que a la República catalana es podria obtenir la nacionalitat amb cinc anys de residència i que s'hauria de tramitar durant els sis primers mesos de la independència.

«Racisme institucional»

La número dos per Barcelona, Marta Rovira, ha recordat el seu passat com a advocada especialitzada en estrangeria i ha assegurat que llavors va poder comprovar el «racisme institucional» de l'Estat perquè posa traves a qüestions com la reagrupació familiar, l'asil i la renovació del permís de treball. 

 

El número 9 per Barcelona i portaveu de la campanya 'Casa nostra, casa vostra' per a l'acolliment de refugiats, Ruben Wagensberg, ha dit que l'Estat no ha acollit el nombre de persones que es va comprometre, i ha defensat una República perquè Catalunya tingui la competència en asil.

 

El diputat de JxSí i número 21 per Barcelona, Chakir El Homrani, ha explicat que una de les principals «xacres» del sistema actual és que immigrants que fa molts anys que treballen, acaben en situació irregular perquè en el moment de renovar el permís de treball estan a l'atur.

 

Ha obert l'acte el secretari d'Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, que ha defensat que la diversitat d'origen que hi ha en la societat catalana ha de reflectir-se ara «en les institucions» i ha enaltit que ERC treballa para això.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris